Logo Realitatea.md

Primarul interimar de Chișinău, despre prezența scăzută la vot: „Oamenii nu văd un concurs de proiecte, ci mesaje politice” (VIDEO)

21 Mai 2018, 10:16 // Politica

Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a explicat de ce ieri s-a înregistrat o prezență scăzută la alegerile primarului de Chișinău, de 35,5 la sută. Acesta susține că un astfel de rezultat se datorează lipsei concursului de idei și proiecte în ceea ce ține de gestionarea orașului.

„Cred că ar fi nevoie de o zi întreagă pentru expliacțiile pe care le am eu, dar nu mă voi da în detalii pentru că sunt oameni care primesc salarii pentru a face analize și expertize. Personal, eu cred că oamenii nu văd concurs de idei, nu văd concurs de proiecte și de abordare în ceea ce ține de gestionarea orașului. Ei văd aceleași mesaje politice și atunci sunt pe ideea că nimic nu va fi schimbat. Prin asta se explică prezența scăzută la vot. Nu voi merge spre explicații de genul: „Oamenii s-au dezamăgit!”, eu doar cred că totul se datorează clasei politice. Atâta timp cât nu vom avea concurs de proiecte, fiecare să vină  și să dezbată proiectele pe care le are pentru oraș, ca omul să vină și să aleagă pentru cine votează ca să aibă un lucru sau altul, noi nu vom avea prezență”,  a declarat Codreanu în urma ședinței operative a Primăriei municipiului Chișinău. 

Realitatea.md amintește că în șapte localități din țară ieri, 20 mai, au avut loc alegeri locale noi pentru funcția de primar. Secțiile de votare au fost deschise de la ora 07.00 până la ora 21.00.

CITEȘTE ȘI:

LIVE/TEXT ALEGERI LOCALE 2018: Toate secţiile de votare s-au deschis fără incidente. Rata de participare la vot la ora 07.45 (VIDEO)

LIVE! Rata de participare la urnele de vot la alegerile locale 2018

Azi, alegem primari! Cine are dreptul la vot, ce acte sunt necesare și unde putem vota

Alegeri locale noi, în 7 localități din țară! Cine sunt candidații la fotoliul de primar (LISTĂ)

Dorin Chirtoacă, fostul primar al Chișinăului, a votat pentru viitorul șef al orașului

Pavel Filip și-a îndeplinit datoria civică! Ce fel de primar vrea premierul în municipiul Chișinău (VIDEO)

Zinaida Greceanîi: ”Am votat pentru o persoană care a măsurat tot Chișinăul cu propriile picioare”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile