Logo Realitatea.md

Primarul orașului Basarabeasca riscă să fie demis. A semnat cu firma mamei sale contracte de prestare a serviciilor

15 Octombrie 2020, 12:29 // Societate

Primarul orașului Basarabeasca, Valentin Cimpoieș  a admis un conflict de interese, după ce a semnat cu firma mamei sale un contract de prestare a serviciilor. În aceste condiții, primarul riscă să fie demis și să i se interzică pe o perioada de 3 ani, de a exercita funcții publice sau de demnitate publică, cu excepția celor electorale.

Totodată, Cimpoieș va fi inclus și în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Potrivit Autorității Naționale de Integritate (ANI), în perioada august 2016 – martie curent,  primarul a încheiat cu firma mameii sale 16 ordine de plată și contractul de achiziționare a serviciilor pentru întreținerea mașinii de serviciu. În aceste scopuri, din bugetul Primăriei au fost transferați spre contul firmei suma totală de aproximativ 80 de mii de lei.

În rezultatul acestor acțiuni, inspectorul de integritate a stabilit că – prin emiterea acestor acte juridice, luarea deciziei/participarea la luarea deciziilor în privința unor persoane apropiate au fost încălcare prevederilor legii privind declararea averii și intereselor personale. Primarul nu a luat măsurile de rigoare pentru a proteja corectitudinea procesului de luare a deciziilor, nu a declarat în scris și nu a soluționat prin abținere conflictul de interes real în care s-a aflat și a admis consumarea acestuia.

Amintim că, în luna august 2019, Valentin Cimpoieș  a anunțat că părăsește rândurile „Partidului Nostru”.

Vezi și:

CALM cere eliberarea primarului de Basarabeasca și imunitate la fel ca cea a parlamentarilor, pentru a nu putea fi intimidați - VIDEO

Primarul oraşului Basarabeasca, de pe lista ”Partidului Nostru”, a fost reţinut. Procurorii au descins cu percheziții

Minus un membru în „Partidul Nostru”. Primarul orașului Basarabeasca Valentin Cimpoieș a părăsit formațiunea

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile