Logo Realitatea.md

Primarul orașului Ungheni urmează să fie demis. Instanța de judecată a menținut actul constatat de ANI

14 Ianuarie 2021, 11:59 // Actualitate

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că, la 4 ianuarie curent, a remis în atenția Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat o adresare prin care a cerut declanșarea procedurii de ridicare a mandatului de primar al orașului Ungheni, după ce actul emis de către inspectorul de integritate a rămas definitiv, edilul încălcând regimul juridic al conflictelor de interese.

Foto: unghiul

Amintim că, în noiembrie 2018, inspectorul de integritate a stabilit printr-un act de constatare că primarul orașului Ungheni a admis încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. Fiind primar, Alexandru Ambros, a semnat trei ordine de plată cu o firmă, care aparține soției sale pentru a achiziționa bunuri și servicii, încălcând astfel dispozițiile legale de declarare și soluționare a conflictului de interese prevăzute de legislația ANI.

Primarul a contestat în instanța de judecată actul emis de ANI, având câștig de cauză în instanța de fond și apel. Ulterior, ANI a depus un recurs la Curtea Supremă de Justiție, în baza Deciziei Colegiului Civil, Comercial și de Contencios Administrativ al Curții Supreme de Justiției, actul ANI a rămas definitiv.

În adresarea sa, ANI a solicitat Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat să fie informată despre măsurile pe care le va întreprinde pe acest caz.

Precizăm că, primarul orașului Ungheni urmează să fie decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de primar pentru o perioadă de 3 ani și va fi înscris în lista publică a persoanelor cu interdicții. Totodată, ordinele de plată semnate de către primar vor fi declarate nule.

Alexandru Ambros se află la al patrulea mandat de primar al orașului Ungheni, fiind ales în cadrul alegerilor locale din 2019 din nou, după ca a candidat independent la funcția de edil. 

Mai multe detalii despre acest caz puteți citi aici.

CITEȘTE ȘI:

Citeste tot despre: Alexandru Ambros, prima, Ungheni
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0000%
USD USD 17.2814 0.0000%
RUB RUB 0.2358 0.0000%
RON RON 4.3095 0.0000%
UAH UAH 0.6162 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile