Logo Realitatea.md

Primele declarații ale regizorului Viorel Mardare, diagnosticat cu cancer: ”Vă promit că mă întorc sănătos de la Viena (video)

28 Septembrie 2018, 16:36 // Societate

Regizorul moldovean, Viorel Mardare, în vârstă de 36 de ani, promite că va reveni acasă sănătos, după tratamentul pe care îl primește în prezent în Viena, Austria. Declarații în acest sens au fost făcute de Viorel Mardare în cadrul unui interviu prin telefon la postul de televiziune ”Vocea Basarabiei”. Regizorul a apreciat gestul oamenilor care au contribuit cât de puțin pentru a-i da o șansă de însănătoșire. 

”Mulțumesc tuturor oamenilor care au sărit în ajutor. Regret foarte mult că trăim într-o lume în care 20 de miligrame de medicament costă ca un artefact adus de pe Lună sau de pe Marte. Sunt niște medicamente foarte scumpe și asta mă depășește. De ce în secolul nostru ar exista așa medicamente scumpe.. cât o mașină costă un borcănaș de medicament. Regret foarte mult că suntem impuși să continuăm campania de fundransing. Speram foarte mult să încheiem acolo în prima noastră încercare reușită de a aduna banii și mulțumesc încă o dată tuturor oamenilor care m-au ajutat

Am auzit niște reproșuri de ce se întâmplă treaba asta peste hotare și nu la noi. Doctorii noștri nu sunt cu nimic mai răi sau mai puțin pregătiți și informați decât cei de peste hotare dar problema noastră este ca și în restul domeniilor. Noi nu suntem suficient de echipați, nu suntem suficient de integrați în medicina contemporană/europeană. Noi suntem undeva la perferie încă, dar avem în țara noastră doctori excepționali, cărora le doresc să aibă cât mai curând instrumentele necesare pentru ca cetățenii noștri să se poată trata aici. Eu vă promit că mă întorc sănătos de la Viena”, a spus Mardare.

Declarațiile lui Viorel Mardare pot fi urmărite începându cu minutul 18:

Amintim că recent, Viorel Mardare a aflat că suferă de o formă rară de cancer. Oamenii s-au solidarizat și au adunat în timp record peste 107 mii de euro, bani necesari pentru tratament. Ulterior, rezultatele nu au fost cele aşteptate, iar medicii au fost nevoiţi să modifice tratamentul. Astfel, regizorul Viorel Mardare mai are nevoie de 60.000 de euro pentru tratamentul împotriva cancerului.

VEZI ȘI:

#ViorelMustGoOn: Regizorul Viorel Mardare mai are nevoie de bani pentru a continua tratamentul

Campania #ViorelMustGoOn a adunat, în doar 2 zile, suma necesară pentru tratamentul regizorului

Viorel Mardare, după mesajele de susținere primite: „Nu credeam că există atâta dragoste în jur”

Citeste tot despre: campanie, Viorel Mardare, ViorelMustGoOn
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3214 0.0000%
USD USD 17.5802 0.0000%
RUB RUB 0.2745 0.0000%
RON RON 4.0546 0.0000%
UAH UAH 0.7255 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile