Logo Realitatea.md

Primele două candidate la funcția de deputat din circumscripția Maiei Sandu, înregistrate oficial în cursa electorală

11 Septembrie 2019, 12:55 // Alegeri

Candidații Blocului electoral „ACUM” și cel al Partidului Național Liberal la funcția de deputat în Parlament din partea circumscripției uninominale nr.50, la vest de Republica Moldova, au fost înregistrați oficial în cursa electorală pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019. Este vorba de două femei, Galina Sajin și Vitalia Pavlicenco.

colaj: realitatea.md

În condițiile în care ambele candidate au fost înregistrate în aceeași zi, în urma tragerii la sorți s-a stabilit că liderul PNL, Vitalia Pavlicenco va fi prima în buletinul de vot.

Aceasta a depus la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Uninominale nr.50 setul de acte necesar, inclusiv 20 de file cu semnăturile a 541 de susținători. „În urma verificării listelor de subscripție și întocmirii notei informative s-au constatat a fi valabile primele 250 de semnături ale susținătorilor, număr care permite înregistrarea dnei Vitalia Pavlicenco în calitate de candidat la funcția de deputat la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019”, se arată în hotărârea CECEU nr.50.

Tot ieri a fost înregistrată în cursa electorală și Galina Sajin, candidatul Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”. Aceasta a depus un set de 20 de file cu semnăturile a 449 de susținători. În urma tragerii la sorți s-a stabilit că Galina Sajin va fi înscrisă pe poziția a doua în buletinele de vot.

Amintim că la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, învingătoare în circumscripția uninominală nr.50, la vest de Republica Moldova, a fost președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Aceasta a renunțat la mandatul de parlamentar la scurt timp după învestitura Guvernului pe care îl conduce.

În circumscripția nr. 50 au depus cereri de înregistrare a grupului de inițiativă următorii candidați:

 • Ilie Rotaru - candidat independent;
 • Carolina Panico - candidat independent;
 • Vitalia Pavlicenco - Partidul Național Liberal;
 • Dorin Dușciac - Partidul Unității Naționale;
 • Ion Dron - candidat independent;
 • Vasile Calmațui - candidat independent;
 • Iurie Bojoncă - Partidul Liberal Democrat din Moldova;
 • Galina Sajin - Blocul electoral „ACUM Platforma DA și PAS”;
 • Alexandru Roșco - Partidul Stânga Europeană”;
 • Valentin Haraz - candidat independent;
 • Anatolie Ursu - Partidul Popular Românesc.

Vedeți și:

Blocul ACUM și-a desemnat candidatul pentru circumscripția nr.50. De 13 ani este plecată peste hotare

El este singurul candidat la funcția de deputat înregistrat OFICIAL! Câți pretendenți speră la un mandat în fiecare din cele patru circumscripții

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6995 0.9123%
USD USD 17.7601 0.2982%
RUB RUB 0.2764 1.5057%
RON RON 4.1600 0.9243%
UAH UAH 0.7160 0.1679%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile