Logo Realitatea.md

Primele imagini cu piloții moldoveni, luați ostatici în Afganistan: „Stăm închiși, fără ferestre, nu vedem nici soarele...” (VIDEO)

12 Aprilie 2018, 08:56 // Societate

Primele imagini video cu piloții moldoveni, doborâți și luați ostatici în toamna anului 2015 în Afganistan, au apărut în presa națională. Acestea au fost puse la dispoziție, în exclusivitate, postului de televiziune Jurnal TV de către fostul primar de Bălți Renato Usatîi.

Embed:

„Sunt aproape doi ani de când stau închis, de când nu mi-am văzut familia. Cu gândul, cu mintea sunt la voi și așa va fi mereu cât va mai bate a mea inimă. Mă rog ca să fiu eliberat în viață împreună cu nenea Mișa cu care împart acest necaz și să ne întoarcem cu bine acasă. Pentru cei care se vor uita la acest video și care vor lua decizii în privința noastră, din suflet vă rog, vă implor, ajutați-ne”, este mesajul înregistrat de pilotul Lionel Buruiană.

„Dacă vedeți aceste filmulețe video înseamnă că mai suntem în viață. Suportăm chinurile și greutățile acestea... Să nu credeți că tare bine ne simțim aici. E foarte greu, stăm închiși, fără ferestre, nu vedem nici soarele... Vă rog, ajutați-ne cine poate să ne scoateți de aici. Mă rog la Dumnezeu să vină ziua ceea când să ne ajute cineva să ieșim din greutățile acestea. Mă rog pentru toată familia, mi-i dor tare de voi. Simt că simțiți că sunt în viață”, a spus Mihail Crihan, inginerul secund care făcea parte din echipaj.

Imaginile pot fi urmărite integral pe sursa citată. Amintim că elicopterul companiei aeriene din care făceau parte cei doi moldoveni este VALAN MI17-1V. Acesta a fost capturat în Afganistan pe 24 noiembrie 2015, după ce a efectuat o aterizare de urgenţă.

La bord se aflau trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului, și 18 cetățeni afgani. Mai târziu, Autoritatea Aeronautică Civilă anunțase că un moldovean, membru al echipajului elicopterului prăbușit de talibani, a murit. Autoritățile din Moldova susțin că elicopterul nu făcea parte din misiunea ONU în Afganistan. 

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV! Un elicopter care aparține unei companii din Moldova, capturat de talibani în Afganistan: Sunt morți și ostatici

Talibanii au confirmat capturarea elicopterului din Moldova și luarea de ostatici. Ei arată imagini cu soldații morți (FOTO+18)

Elicopterul doborât în Afganistan. Brega: Talibanii i-au luat pe moldoveni drept americani. Se presupune că unul a decedat

Directorul Autorității Aeronautice din Moldova se întâlnește, în regim de URGENȚĂ, cu autoritățile aeronautice din Afganistan

Guvernul Republicii Moldova are posibilităţi limitate de a-i elibera pe cei trei moldoveni capturați de talibani în Afganistan

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.0000%
USD USD 17.8856 0.0000%
RUB RUB 0.2723 0.0000%
RON RON 4.1887 0.0000%
UAH UAH 0.7156 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile