Logo Realitatea.md

Primele reacții ale politicienilor, după rezultatele preliminare ale scrutinului prezidențial

16 Noiembrie 2020, 00:57 // Politica

Andrei Năstase și Andrian Candu au felicitat-o pe Maia Sandu pe pagina de Facebook, după rezultatele preliminare ale alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, iar Dorin Chirtoacă sărbătorește înfrângerea lui Igor Dodon. Vezi mai jos mesajele celor trei politicieni.

Andrei Năstase:

„Popor curajos al Moldovei, ai scris Istorie! Îmi exprim gratitudinea, admirația și respectul pentru mobilizarea exemplară a cetățenilor țării, de Acasă și din Diasporă, și la acest tur doi de scrutin. Este dovada supremă a dorinței sincere a oamenilor pentru schimbarea în bine a Moldovei, o țară din care să nu vrei să pleci, în care să vrei să revii, să rămâi și să trăiești alături de cei dragi. Le mulțumesc în egală măsură colegilor și simpatizanților Platformei DA precum și tuturor celor care prin implicarea plenară în scrutinul de azi au dovedit că își doresc un viitor European pentru Republica Moldova! Alături de toți colegii și simpatizanții Platformei DA, o felicităm pe doamna Maia Sandu pentru victoria reușită astăzi în numele tuturor celor care își doresc o Moldovă Europeană, dreptate și o viață mai bună acasă. E de datoria noastră a tuturor să ducem la bun sfârșit proiectele demarate pentru Moldova de mâine, inclusiv proiectul nostru de lege nr. 210, înregistrat încă la 28 mai curent, care prevedea suplinirea numărului de buletine de vot în Diaspora de la 5.000 la 10.000 de unități precum și votarea timp de două zile, mai ales după ce am văzut cu toții nedreptățile la care au fost supuși alegătorii noștri de peste hotare”.

Dorin Chirtoacă:

„Astazi Republica Moldova, prin toti cetatenii săi activi și conștienți, și-a luat rămas bun de la o întreagă epocă pe care o întruchipează Dodon - epoca hoției, corupției, minciunilor, prostiei, fățărniciei și bădăraniei. Acum 4 ani, el își permitea fraze de tipul: „Beți ceai și nu vă diorgăiți!" Astăzi el și-a luat ceaiul de la toată Moldova și toată Diaspora. A pierdut lamentabil, rezultatul va fi de cel putin 60:40, în favoarea Maiei Sandu”.

Andrian Candu:

„Felicitări pentru Maia Sandu! Republica Moldova a făcut un pas important pentru resetarea statului. Șah pentru regimul lui Dodon. Oamenii nu acceptă bădărănismul și minciuna. Următorul pas este să-i punem MAT și să-i scoatem clonele din Guvern”.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0955 1.0582%
USD USD 17.4150 0.6502%
RUB RUB 0.2367 1.5880%
RON RON 4.3282 1.0601%
UAH UAH 0.6165 0.5382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile