Logo Realitatea.md

Primele trei lucruri pe care le va face Maia Sandu în calitate de președinte, dacă va câștiga alegerile

24 August 2020, 14:46 // Politica

Reducerea cheltuielile exorbitante pentru întreţinerea Preşedinţiei, refacerea relațiilor diplomatice cu România și Ucraina, precum și dizolvarea Parlamentului sunt primele trei acțiuni, care vor fi întreprinse de lidera PAS, Maia Sandu, dacă va câștiga alegerile prezidențiale.

„Am promis public că unul din primele lucruri pe care le voi face ajunsă în funcţia de Preşedinte, va fi să reduc cheltuielile exorbitante pentru întreţinerea Preşedinţiei. Este inadmisibil ca o țară unde tot mai mulți oameni se confruntă cu sărăcie să plătească sume fabuloase pentru luxul unui demnitar de stat. Apoi voi întreprinde vizite oficiale la Bucureşti şi Kiev, ca să refac ceea ce a stricat Igor Dodon – relaţiile cu vecinii.

Şi foarte important, voi cere dizolvarea Parlamentului. Acest Parlament este nefuncţional, fiind produsul înţelegerii dintre Plahotniuc şi Dodon. Dacă ne dorim o ţară liberă şi prosperă, trebuie să curăţăm clasa politică”, a afirmat Maia Sandu într-un interviu pentru presa străină.

Maia Sandu a mai declarat că Igor Dodon este un exponent al corupției, iar alegerile ar urma să fie fraudate prin amendarea Codului Electoral, lipsa de observatori independenți și aducerea alegătorilor din Transnistria contra plată.

În opinia acesteia, dacă lucrurile date se adeveresc atunci oamenii vor ieși în stradă pentru a protesta față de aceste fărădelegi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile