Logo Realitatea.md

Primii doi inculpați în dosarul „La Soacră”, audiați în instanță. Ce spun victimele despre mărturiile celor doi (VIDEO)

05 Octombrie 2016, 22:30 // Societate

Primii doi inculpați în dosarul „La Soacră”, administratorul cafenelei și specialistul de la Direcția municipală Comerț, au fost audiați miercuri la Judecătoria Centru Chișinău. În timp ce Andrei Iarîna și-a recunoscut parțial vina, Ludmila Boșcănean s-a arătat indignată de învinuirile aduse și pledează în continuare nevinovată.

Embed:

„Nu sunt de acord cu învinuirile aduse în baza art. 301. Rog să fiu pedepsit conform prevederilor art. 183. Mult-stimate victime ale incidentului! Aduc condoleanțe rudele celor, care au decedat și îi compătimesc pe cei, care au avut de suferit”, a spus administratorul cafenelei, Andrei Iarîna.

„Eu, la ai mei 52 de ani, am muncit și sper că voi munci și mai departe câștigându-mi banii cinstit. Vreau să spun, să concluzionez că, dacă fiecare analfabet își va deschide afaceri fără a cunoaște elementar legislația și tehnica securității, regulile antiincendiare și va striga la stânga și la dreapta că funcționarii publici iau mită și nu îi învață să lucreze, atunci eu cred că toți funcționari publici o să trebuiască să fie închiși, deoarece de zeci de ori pe zi există riscul de a fi învinuiți, fără temei, în corupție și depășirea atribuțiilor de serviciu”, a menționat, la rândul său, Ludmila Boșcănean, spcialist în cadrul Direcției municipale Comerț.

Mărturiile administratorului cafenelei „La Soacră” au sensibilizat victimele. În schimb, în opinia lor, poziția funcționarului de la Primăria Chișinău nu este sinceră.

„Cu mărturiile directorului cafenelei, domnul Iarâna Andrei, sunt de acord, dar mărturiile doamnei Boșcănean sunt niște minciuni. Unde s-a mai văzut așa ceva că avocatul dumneaei dă întrebările, iar dânsa răspunde de pe foaie tot ce a fost pregătit”, a spus Andrei Arapan, victimă în dosarul „La Soacră”.

„Chiar domnul Iarâna îmi pare că nu poartă nicio vină, că el a fost mai mult peste hotare, și și-a cerut scuze, dar ea, că poartă vină, ea nu și-a cerut scuze. Iese că nu e conștiința ei curată. Să fi fost conștiința mea curată, eu îmi ceream scuze de la toată lumea, că sunt curată, dar ea a mers într-un fel mândră și cu capul sus”, a spus Mariana Josan, o altă victimă în dosar.

În ciuda acestor afirmații, procurorul Vlad Guzic își menține acuzarea.

„Partea acuzării rămâne pe poziția sa și anume menține acuzarea pe care a prezentat-o în instanță. Este poziția expusă de inculpată. Am făcut trimitere în învinuire la aceleași acte normative la care doamna a dat citire astăzi, doar că doamna la întrebările care nu sunt comode a dat răspunsul că nu ține de competența sa”, a opinat procurorul.

Încă doi funcționari publici, învinuiți de corupere pasivă și depășirea atribuțiilor de serviciu, urmează să fie audiați la următoarea ședință. Explozia în localul „La Soacră” a avut loc pe 9 ianuarie curent și a provocat decesul a patru persoane.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4425 -1.2013%
USD USD 16.5518 -0.3846%
RUB RUB 0.2245 -0.7077%
RON RON 4.0207 -1.1967%
UAH UAH 0.5998 -0.0333%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile