Logo Realitatea.md

Primul proiect care solicită finanțare din contul bugetului civil a fost depus azi la Primăria Chișinău! Despre ce lucrări este vorba

19 Iulie 2017, 13:04 // Societate
// Autor:  
Natalia Volontir

Primul proiect pentru care un grup de locuitori ai capitalei cer finanțare din partea municipalității, din contul bugetului civil, a fost depus azi, la Primăria Chișinău. Potrivit șefului Direcției relații publice a Primăriei capitalei, Vadim Brînzaniuc, solicitarea a venit din partea unor locatari din sectorul Botanica.

Foto simbol

Solicitarea se încadrează în categoria proiectelor mari, pentru care este prevăzută o finanțare de până la 150 de mii de lei și prevede amenajarea unui teren de joacă pentru copii, pe strada Cuza Vodă din Chișinău.

O altă inițiativă, care ar putea fi transformată într-un proiect care să concureze pentru finanțare din partea municipalității, ține de reabilitarea și amenajarea scuarului Onisifor Ghibu, de pe strada Alexandr Pușkin. Ideea aparține activistului civic Victor Chironda. El îi îndeamnă pe toți cei care ar dori reamenajarea acestui scuar să susțină proiectul printr-o semnătură.

„Ne-am propus să amenajăm acolo șase bănci, câteva urne pentru gunoi și un tomberon de colectare separată a gunoiului și să instalăm bariere de protecție a trotuarului de-a lungul străzii Pușkin. Cu ajutorul arhitectului Teo Naval am elaborat un plan de amenajare a mobilierului urban pe care urmează să îl avizăm la Primărie. Dacă vreți să susțineți proiectul cu o semnătură, vă aștept azi, 19 iulie, în scuarul Ghibu (între Ambasada României și Muzeul Național de Arte) între orele 15:00 și 17:00”, a scris Victor Chironda pe rețelele de socializare. 

Amintim că proiectele pot fi depuse până la data de 31 iulie, 2017. Suma totală prevăzută în bugetul municipal de anul acesta, pentru finanțarea proiectelor propuse de chișinăuieni, este de un milion de lei.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile