Logo Realitatea.md

Prin capitală, vor putea fi reamplasate panouri de publicitate, doar că iată în ce condiții

14 Iulie 2020, 11:48 // Life

Panourile de publicitate de mari dimensiuni nu vor putea fi amplasate decât în locurile în care nu împiedică circulaţia rutieră și nu afecteză imaginea oraşului. Victor Chironda, viceprimar al capitalei, este de părere că în Chişinău este prea multă publicitate stradală, este amplasată haotic, contravine normelor şi afectează puternic imaginea vizuală a oraşului.

În cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, Victor Chironda a menţionat că împreună cu reprezentanţii companiilor de publicitate, care şi-au oferit suportul în realizarea acestui proces, va fi identificată modalitatea exactă prin care se va asigura reamplasarea panourilor publicitare.

„Multă lume este nemulţumită de faptul că panourile se scot, însă vreau să menţionăm foarte clar: noi asigurăm evacuarea panourilor acum de pe străzile unde urmează a fi reparat sau renovat trotuarul, de pe străzile unde se amenajează sau sunt planificate lucrări de reparaţie sau renovare a spaţiilor publice şi în preajma sau de pe poduri, aşa cum au sugerat experţi tehnici, pentru că aceste panouri afectează integritatea acestor instalaţii inginereşti”, a spus viceprimarul.

Acesta a precizat că, în alte zone ale oraşului, se înlătură doar acele panouri de publicitate care au autorizaţia depăşită, au fost amplasate cu încălcări de regulament, norme în vigoare sau de care agenţii economici nu mai au grijă sub nicio formă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia