Logo Realitatea.md

Prințesa Haya, soția șeicului din Dubai, a cerut ordin de protecție. Susține că a fost forțată să se căsătorească

03 August 2019, 11:15 // Life

După ce presa ar fi anunțat că soția șeicului Mohammed Al Maktoum, prințesa Haya Bint al-Hussein ar fi fugit în Marea Britanie, aceasta a apărut în public, ultima ieșire fiind încă în februarie. Aceasta a cerut un ordin de protecție într-o instanță britanică susținând că a fost forțată să se căsătorească. 

La primul termen al procesului, prințesa a cerut pe lângă ordinul de protecţie şi custodia celor doi copii ai cuplului şi un ordin de anti-molestare pentru ea. Şeicul Mohammed nu a fost prezent la primul termen al procesului, dar a cerut prin intermediul avocaților săi să-i fie trimişi copiii înapoi în Dubai.

Cererea prințesei privind ordinul de protecţie a fost făcută pe baza legii Regatului Unit care protejează o persoană care este forţată să se căsătorească cu cineva cu care nu doreşte sau poate ajuta persoanele care se află deja într-un mariaj forţat.

De asemenea, Prințesa Haya a cerut protecție pentru copiii ei și un ordin de anulare a căsătorie, susținând că mariajul ei cu șeicul din Dubai a fost unul forțat. Avocaţii Şeicului Mohammed au cerut mai multe restricţii pentru presă, însă această cerere a fost respinsă, preşedintele Diviziei pentru Familiie a tribunalului considerând că există interes public pentru a înţelege procedurile tribunalului.

Prinţesa Haya, care este sora Regelui Iordaniei, a fugit în luna iunie, cu fiul ei, Zayed în vârstă de 7 ani şi fiica sa, Al Jalila, în vârstă de 11 ani, în Marea Britanie. Ea se căsătorise cu șeicul din Dubai în anul 2004. 

VEZI ȘI:

Prințesa șeicului din Dubai a fugit de soț împreună cu copiii și cu circa 40 de milioane de dolariCURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2312 -0.5204%
USD USD 17.3519 -0.4355%
RUB RUB 0.2729 -0.2194%
RON RON 4.0243 -0.4970%
UAH UAH 0.7355 0.1089%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile