Logo Realitatea.md

Prioritățile noului ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (video)

28 Septembrie 2018, 09:12 // Economie

Noul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, își propune să combată riscurile de producție în agricultură, dar și să sporească producția de lapte în Republica Moldova. Unele dintre prioritățile mandatului pe care îl deține, Nicolae Ciubuc le-a prezentat în cadrul emisiunii „Important" de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Nicolae Ciubuc spune că în activitatea sa se va axa pe combaterea riscurilor de producție prin stimularea investițiilor în infrastructura necesară, pe irigare. De asemenea, ministrul spune că trebuie creat cadrul legal pentru prevenire și despăgubire în cazul producerii riscurilor. „Ne propunem să perfecționăm sistemul de asigurări în agricultură, domeniu ambițios lansat acum mai bine de 10 ani, însă de-a lungul timpului a fost compromis", spune oficialul.

Ministrul spune că își propune să acorde o atenție sporită domeniului zootehnic, mai cu seamă producerii laptelui. Din cauza insuficienței producției de lapte la ferme, Nicolae Ciubuc spune că pe piața Republicii Moldova se vinde lapte făcut din praf, ceea ce constituie o problemă. „În comunicarea cu partenerii de dezvoltare acest sector va fi ca și prioritate și vom încerca să atragem mai multe proiecte care să dezvolte acest domeniu", spune ministrul.

Referitor la domeniul mediului, ministrul a spus că printre priorități este stabilirea ordinii în ceea ce ține de repartizarea fondului ecologic național, dar și continuarea proiectelor începute anterior. „Proiectul „Apă bună pentru Moldova" va fi una dintre priorități, care va genera în următoarea perioadă o multitudine de activități", spune ministrul.

Amintim că Nicolae Ciubuc, noul ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a depus zilele trecute jurământul de învestire în funcție. Decretul a fost semnat de către președintele interimar al Republicii Moldova, Andrian Candu.

Citeste tot despre: Ciubuc, declarații, MADRM, ministru, priorități
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile