Logo Realitatea.md

Pro Moldova a depus semnăturile la CEC pentru a fi înregistrat în cursa prezidențială Andrina Candu (VIDEO)

10 Septembrie 2020, 17:57 // Stiri

Partidul Pro Moldova a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC) listele de subscripție cu semnăturile susținătorilor lui Andrian Candu, pentru înregistrarea sa în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Astfel, CEC are la dispoziție șapte zile pentru a verifica semnăturile colectate și a înregistra candidatul Partidului Pro Moldova.

Potrivit lui Adrian Candu, de la ridicarea listelor de subscripție de la CEC și până astăzi au fost colectate peste 25 de mii de semnături. „Lupta pentru fotoliul prezidențial va fi grea, dar voi avea toată inteligența necesară pentru a fi corect și a nu depăși limitele”, a spus Candu.

Politicianul a făcut un apel către PDM, ca, atât timp cât nu participă la prezidențiale, să susțină candidatul Pro Moldova, Adrian Candu, în acest scrutin.

Anterior, listele de subscripție la CEC au fost depuse de Partidul Politic Partidul Nostru și Platforma DA.

Tot astăzi, CEC a recepționat documentele pentru înregistrarea unui grup de inițiativă în vederea susținerii candidatului independent, Kalinin Alexandr, la funcția de președinte al Republicii Moldova.

În termen de 3 zile de la recepționarea actelor depuse, CEC va verifica corectitudinea acestora și va decide asupra înregistrării sau refuzului de a înregistra grupul de inițiativă.

Atenționăm că mâine, 11 septembrie, este ultima zi de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă.

Citeste tot despre: CEC, depunere semnături, Pro Moldova
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile