Logo Realitatea.md

Pro Moldova contestă denumirea Platformei parlamentare condusă de Sîrbu. Ar fi semantic identică

22 Decembrie 2020, 10:09 // Politica

Grupul parlamentar Pro Moldova atenționează asupra faptului că este ilegală înregistrarea în Parlament a Platformei politice Pentru Moldova, deoarece este identică denumirea acesteia din punct de vedere semantic, cu denumirea partidului condus de Andrian Candu.

Colaj: realitatea.md

Sintagma „Pentru Moldova", utilizată de un grup de deputați și o fracțiune parlamentară, este identică, din punct de vedere semantic, cu denumirea partidului Pro Moldova, fapt certificat de Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hașdeu", din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, precizează Pro Moldova, într-un comunicat de presă.

Fiecare partid are denumire integrală, denumire prescurtată şi simboluri proprii, iar utilizarea acestora de către alții încalcă legea. Astfel, solicităm celor care folosesc, intenționat sau nu, denumirea și sintagma „Pentru Moldova" să înceteze utilizarea acesteia, atât pe platformă parlamentară, cât și în spațiul public. Demersuri în acest sens au fost transmise atât conducerii Parlamentului, cât și deputaților”, se mai arată în comunicatul Pro Moldova.

Totodată, Grupul Parlamentar Pro Moldova face apel și către reprezentanții mass-media să evite sintagma „Pentru Moldova" în comunicarea despre activitatea acestei platforme parlamentare.

Citeste tot despre: contestare, Pentru Moldova, Pro Moldova
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile