Logo Realitatea.md

Pro Moldova va contesta decizia CEC. Candu: Neînregistrarea mea poate duce la invalidarea scrutinului (VIDEO)

21 Septembrie 2020, 15:20 // Stiri

Candidatul la prezidențiale al Partidului „Pro Moldova”, Andrian Candu, va depune astăzi la Curtea de Apel Chișinău o contestație privind decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC), prin care a fost respinsă cererea de a-l înregistra în cursa electorală pentru prezidențiale. Anunțul a fost făcut de Candu în cadrul unui live pe Facebook.

„Au fost colectate peste 25 mii de semnături, raportor al CEC pentru dosarul Andrian Candu a fost numit Maxim Lebedinschi, o persoană foarte apropiată de Igor Dodon. CEC a invalidat semnături fără motiv și noimă, a catalogat drept morți, oameni vii. Neînregistrarea candidatului nostru (Pro Moldova) poate duce la invalidarea scrutinului, deoarece încălcarea dreptului de a fi ales înseamnă fraudarea alegerilor, oricum nu ar jongla cu cuvinte acest oleacă premier care iese să amuze lumea”, a spus Candu.

De asemenea, liderul Pro Moldova îl acuză pe Igor Dodon că ar fi dat indicații ca acesta să nu fie înregistrat în cursa electorală. „Domnule președinte, Igor Nicolaevici, frica dumitale de a pierde cel de-al doilea mandat de președinte este atât de mare, încât ai încălcat unul dintre drepturile fundamentale – dreptul de a fi ales.”, a mai adăugat Candu.

Amintim că, CEC a respins vineri, cu cinci voturi pro, cererea liderului „Pro Moldova”, Andrian Candu, de a fi înregistrat în cursa electorală pentru funcția de șef al statului. Comisia a invocat probleme în listele cu semnături prezentate pentru susținerea candidatului „Pro Moldova”, printre care indicarea unor acte expirate, nume greșite sau 70 de persoane decedate care ar fi semnat pentru Candu. Astfel, în unele raioane nu există numărul necesar de semnături valide, fiind necesare încă 218.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile