Logo Realitatea.md

Proba interviului pentru selectarea directorului Consiliului de Administrație al ANRE, amânată. Motivul invocat (VIDEO)

23 Septembrie 2019, 10:28 // Economie

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a amânat ședința de astăzi privind audierea candidaților selectați la funcția de director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale de Reglementarea în Energetică (ANRE), din cauza unor documente care au venit în adresa Comisiei după selectarea candidațiilor și trebuie să fie analizate suplimentar.

Potrivit președintelui Comisiei, Igor Munteanu, după selectarea celor doi pentru proba de interviu, în adresa Comisiei au venit un set de documente de la Autoritatea Națională de Integritate și de la Centrul Național Anticorupție, în privința candidaților și aceste documente trebuie să fie examinate minuțios de către Parlament.

Munteanu a declarat că ar fi vorba de niște documente ce ar putea influiența asupra integrității și profesionalismului celor doi candidați selectați, fapt ce necesită verificare și probare a acestor informații primite.

Democratul, Sergiu Sârbu, membru al Comisiei, consideră că, acest lucru ar fi doar un pretext pentru că persoana care „ar fi trebuit să câștige nu a reușit să depună dosarul sau nu a trecut probele anterioare”.

„Această majoritate parlamentară a discreditat toate concursurile organizate de către ei. Cred că concursul trebuia să aibă loc. Consider că, candidatul care ar fi trebuit să câștige, nu a reușit să depună dosarul sau nu a trecut proba și din această cauză a fost amânată ședința. Unii membri ai Comisiei au deja lista cu întrebări și răspunsuri, care urmează să fie adresate concurenților fapt ce ridică multe semne de întrebare. Este o bătaie de joc față și de cei doi candidați, care au venit astăzi aici. Este grav, concursul a fost viciat deja, iar ANRE ca instituție a fost discreditată.”, a spus deputatul Sârbu.

Amintim că, pentru funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE au depus dosarele 5 candidați, dintre care au fost selectați doi pentru proba interviului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1865 0.4602%
USD USD 17.7719 0.7357%
RUB RUB 0.2786 0.7231%
RON RON 4.0068 0.3330%
UAH UAH 0.7293 0.8435%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

23 ian, 18:23 //

foto: facebook.com/dodon.igor1 Dodon se laudă pe Facebook cum îi strânge mâna vicepreședintelui SUA. Putin a trecut pe lângă el fără să i-o dea

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”