Logo Realitatea.md

Proba interviului pentru selectarea directorului Consiliului de Administrație al ANRE, amânată. Motivul invocat (VIDEO)

23 Septembrie 2019, 10:28 // Economie

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a amânat ședința de astăzi privind audierea candidaților selectați la funcția de director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale de Reglementarea în Energetică (ANRE), din cauza unor documente care au venit în adresa Comisiei după selectarea candidațiilor și trebuie să fie analizate suplimentar.

Potrivit președintelui Comisiei, Igor Munteanu, după selectarea celor doi pentru proba de interviu, în adresa Comisiei au venit un set de documente de la Autoritatea Națională de Integritate și de la Centrul Național Anticorupție, în privința candidaților și aceste documente trebuie să fie examinate minuțios de către Parlament.

Munteanu a declarat că ar fi vorba de niște documente ce ar putea influiența asupra integrității și profesionalismului celor doi candidați selectați, fapt ce necesită verificare și probare a acestor informații primite.

Democratul, Sergiu Sârbu, membru al Comisiei, consideră că, acest lucru ar fi doar un pretext pentru că persoana care „ar fi trebuit să câștige nu a reușit să depună dosarul sau nu a trecut probele anterioare”.

„Această majoritate parlamentară a discreditat toate concursurile organizate de către ei. Cred că concursul trebuia să aibă loc. Consider că, candidatul care ar fi trebuit să câștige, nu a reușit să depună dosarul sau nu a trecut proba și din această cauză a fost amânată ședința. Unii membri ai Comisiei au deja lista cu întrebări și răspunsuri, care urmează să fie adresate concurenților fapt ce ridică multe semne de întrebare. Este o bătaie de joc față și de cei doi candidați, care au venit astăzi aici. Este grav, concursul a fost viciat deja, iar ANRE ca instituție a fost discreditată.”, a spus deputatul Sârbu.

Amintim că, pentru funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE au depus dosarele 5 candidați, dintre care au fost selectați doi pentru proba interviului.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9577 1.4940%
USD USD 17.2805 0.1594%
RUB RUB 0.2304 1.4978%
RON RON 4.3003 1.4437%
UAH UAH 0.6101 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile