Logo Realitatea.md

Problemele producătorilor de sfeclă de zahăr, discutate la Ministerul Agriculturii. Solicitările fermierilor

08 Noiembrie 2018, 11:18 // Economie

Producătorii de sfeclă de zahăr au nevoie de tehnologizare și asigurare în agricultură, dar și investiții în irigare. Necesitățile au fost discutate în cadrul ședinței de lucru a Consiliului pe filiera produsului „Sfecla de zahăr, zahăr și produse procesate”, la care a participat și ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc.

Foto: madrm.gov.md

„După cum am promis, am convocat ședința membrilor Consiliului pe filiera produsului „Sfecla de zahăr, zahăr și produse procesate”, pentru a discuta problemele cu care vă se confruntă producătorii, starea rizocarpilor (rădăcina) de sfeclă de zahăr în perioada de recoltare și pentru a stabili un plan de acțiuni pe termen mediu în vederea dezvoltării sectorului”, a precizat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, în adresarea către participanți.

Oficialul a dat asigurări că vor fi identificate soluții reieșind din situația la zi, concretizând că: „Vom continua colaborarea cu membrii consiliului, specialiștii pe domeniu și mediul academic, pentru a susține producătorii din domeniu și a avea un produs de calitate”.

Următoarea ședință va fi convocată în luna decembrie, când vor fi datele finale privind calitatea și volumul de sfeclă de zahăr recoltat. În funcție de acele informații vor fi decise prioritățile care ar putea beneficia de subvenționare în anul viitor.

VEZI ȘI:

Producătorii sunt dezamăgiți de calitatea sfeclei de zahăr din acest sezon

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6212 0.0000%
USD USD 16.6303 0.0000%
RUB RUB 0.2215 0.0000%
RON RON 4.0373 0.0000%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile