Logo Realitatea.md

Procedura de eliberare a legitimației și a insignei de ales local va fi simplificată. Împuternicirile vor trece către CEC

26 Noiembrie 2020, 17:48 // Politica

Parlamentul ajustează cadrul normativ ce vizează procedura de eliberare a legitimației și a insignei de ales local. Astfel, deputații au aprobat în prima lectură, în ședința plenară de astăzi, un proiect de lege de modificare a cinci acte normative.

Foto Simbol

Proiectul prevede transmiterea dreptului de a semna și a elibera legitimațiile de ales local pentru funcțiile de președinte al raionului, primar al municipiului Bălți și primar general al municipiului Chișinău de la prim-ministru și subdiviziunea specializată a Cancelariei de Stat către Comisia Electorală Centrală.

Proiectul mai prevede simplificarea procedurii de eliberare a legitimației, în cazul pierderii sau deteriorării acesteia de către alesul local. În prezent, în cazul pierderii sau deteriorării legitimației, alesul local depune pe numele primarului, președintelui de raion sau al Prim-ministrului o cerere de eliberare a unei legitimații noi. Modificările legislative propun simplificarea procedurii respective, responsabili de proces fiind secretarul consiliului local, după caz, Comisia Electorală Centrală.

Inițiativa legislativă mai operează unele modificări de ordin tehnic pentru precizarea normelor juridice și excluderea interpretărilor.

Proiectul de lege urmează a fi votat de Parlament în lectura a doua.

Citeste tot despre: CEC, insignă, legitimație, procedură
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0000%
USD USD 17.2814 0.0000%
RUB RUB 0.2358 0.0000%
RON RON 4.3095 0.0000%
UAH UAH 0.6162 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile