Logo Realitatea.md

Proces penal pe numele judecătorilor Curții de Apel Chișinău care au pronunțat decizia de „arest la domiciliu” pentru Marina Tauber

26 Septembrie 2019, 16:32 // Actualitate

Procurorii anticorupție au pornit un proces penal în privința judecătorilor Curții de Apel Chișinău care au luat decizia de a o plasa pe deputata Marina Tauber în arest la domiciliu. Astfel, procurorii au efectuat azi acțiuni de ridicare și audieri ale martorilor în incinta Curții. Cel puțin asta afirmă surse de încredere pentru Realitatea.md.

foto: tv8.md

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, procesul penal a fost pornit în baza Codului de Procedură Penală și vizează „acțiunile unor judecători din cadrul instanței de judecată (...) la adoptarea și pronunțarea unei decizii în temeiul recursului apărătorului vizând anularea unei încheieri a judecătorului de instrucție prin care a fost aplicată măsura preventivă - arestul preventiv unei persoane învinuite de acțiuni de corupție”.

„La moment, procurorii anticorupție întreprind toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă, a circumstanţelor speței, de a evidenţia atât circumstanţele care dovedesc vinovăţia persoanelor implicate, cât şi cele care le dezvinovăţesc”, se mai arată în comunicatul PA.

Numele nu a fost făcut public în comunicat și nici nu am reușit să aflăm oficial despre cine anume este vorba.

Amintim că, în ședința de astăzi, magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul procurorilor privind plasarea Marinei Tauber în izolatorul CNA. Astfel, aceasta va rămâne în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Vedeți și: Recurs respins! Tauber revine în arest la domiciliu! Susținătorii partidului cred că astfel e împiedicată să facă campanie electorală

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile