Logo Realitatea.md

Procuratura a pornit un dosar penal în baza plângerii lui Ștefan Gațcan. Instituția examinează inclusiv demersul Partidului Pro Moldova

03 Iulie 2020, 10:38 // Stiri

Procuratura Generală a declanșat un proces-penal în baza plângerii deputatului Ștefan Gațcan, dar și a demersului Partidului Pro Moldova, în care urmează a fi stabilite toate circumstanțele cazului.


Procuratura menționează într-un comunicat de presă că a recepționat, ieri, plângerea deputatului Ștefan Gațcan privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să renunțe la mandat.

Procesul penal a fost inițiat în baza art. 274 Cod de Procedură Penală, procurorii urmând să efectueze o serie de investigații pentru a se decide dacă există în acțiunile celor implicați o bănuială rezonabilă cu privire la elementele constitutive ale vreunei infracțiuni.

Ștefan Gațcan a devenit deputat în luna martie anul curent, câștigând alegerile parlamentare noi în circumscripția nr.38 Hâncești, unde a candidat din partea Partidului Socialiștilor. În data de 30 iunie, Ștefan Gațcan a anunțat că se retrage din fracțiunea PSRM și se alătură grupului parlamentar Pro Moldova. În cadrul unui briefing de presă, susținut alături de membrii grupului Pro Moldova, Ştefan Gaţcan a declarat că este o decizie personală și le-a sugerat celor din PSRM să nu vină cu atacuri în adresa sa, a rudelor, prietenilor și alegătorilor săi pentru a-și schimba decizia.

Pe pagina sa de Facebook, deputatul a argumentat acțiunile sale prin faptul că luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 ale echipei Partidului Socialiștilor l-au determinat să se detașeze de acest partid.

La doar o zi, pe 1 iulie, Ștefan Gațcan a semnat cerere de renunțare la mandatul de deputat, dispărând din spațiul public. Partidul Socialiștilor a emis un comunicat de presă în care menționează că Ștefan Gațcan „rămâne parte a echipei PSRM și se va implica activ în munca grupului social al formațiunii, pentru a utiliza experiența sa profesională în elaborarea și promovarea proiectelor ce țin de politicile de sănătate”. Pro Moldova a acuzat că deputatul a fost sechestrat.

CITEȘTE ȘI:

Igor Dodon spune ce s-a întâmplat cu Gațcan. „El a venit la mine și mi-a zis că o rudă trimisă de Violeta Ivanov i-a pus pe masă 500 mii de euro”

L-a luat gura pe dinainte sau e un avertisment clar?! Batrîncea: Ieri toată această mafie a primit peste bot. Sper că au înțeles toți că nu va mai pleca nimeni

S-a arătat Gațcan! Într-un nou video, aparent citește un mesaj: Mă reabilitez psiho-emoțional

Gațcan renunță la mandatul de deputat. Anunțul a fost făcut de Corneliu Furculiță, după ce presa a scris că mai mulți socialiști l-ar fi închis într-un birou pe acesta și „l-au convins” să-și dea demisia

Ștefan Gațcan, dat dispărut! Deputați de la Pro Moldova și Partidul Șor cred că este „sechestrat” la Președinție. Un deputat PAS cere imaginile video din Parlament

(VIDEO) Deputatul Cebotari, luat pe capota unui automobil care ieșea din curtea Președinției

În timp ce Cebotari era luat pe capotă, Gațcan își calmează prietenii dintr-un lan de viță de vie: Nu sunt sechestrat. Sunt bine, cu familia (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile