Logo Realitatea.md

Procuratura Anticorupție pusă pe glume! Anunță o „operațiune specială” și noi „descinderi” la Liceul Orizont

16 Noiembrie 2019, 10:58 // Actualitate

Procuratura Anticorupție anunță că „a descins” astăzi la Liceul Orizont din Capitală în cadrul unei „operațiuni speciale” desfășurată în fața elevilor din clasa a 7-a. Asta după ce administrația instituției de învățământ ar fi rugat PA să dea curs unei invitații la o oră educativă despre activitatea Procuraturii Anticorupție și despre lupta anticorupție, în general.

În cele din urmă, PA a delegat-o pe procurorul Victoria Furtună care le-a vorbit elevilor despre cine este procurorul Anticoruptie și care este rolul acestuia în lupta cu corupția. Ea a explicat elevilor de ce acțiunile de corupție reprezintă „una dintre cele mai grave tipuri de infracțiuni”. „La fel, s-a discutat despre cum ar trebui sa acționeze un cetățean care-și dorește un stat în care moralitatea își cunoaște valoarea, un stat în care toți sunt egali în drepturi, iar libertatea de exprimare este un drept fundamental acceptat și protejat?”, se arată într-un comunicat al instituției.

Astfel, elevii au ajuns la concluzia scontată că flagelul corupției reprezintă „efectul nefast care pune în pericol dezvoltarea unui stat de drept și instalarea regulilor unanim acceptate într-o lume civilizată asemeni celei din occident”.

În comunicat se mai menționează faptul că, colectivul Procuraturii Anticorupție consideră că astfel de inițiative desfășurate în perimetrul academic, ajută la creșterea unei generații care va pune mai mult preț pe valorile sociale și pe principiile de integritate.

Amintim că Liceul Orizont din Capitală are o memorie instituțională nu prea bună în legătură cu „descinderile oamenilor legii”. Astfel, în toamna anului trecut, șapte profesori de origine turcă din cadrul mai multor filiale ale instituției au fost expulzați forțat din Repbulica Moldova în urma unor acțiuni ale Serviciului de Informații și Securitate și Biroul Migrație și Azil.

Foto: facebook.com/ProcuraturaAnticoruptie/

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5315 0.6363%
USD USD 17.0715 -0.3275%
RUB RUB 0.2405 -0.4965%
RON RON 4.0321 0.6314%
UAH UAH 0.6291 -0.4589%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile