Logo Realitatea.md

Procuratura Anticorupție a inițiat o investigație privind dosarul scandalos din Israel

05 Decembrie 2018, 10:43 // Societate

Procuratura Anticorupție (PA) a inițiat o investigație preliminară întru elucidarea aspectelor în legătură cu dosarul scandalos din Israel, unde au fost reținuți 40 de medici, farmaciști și stagiari care s-au angajat în baza unor diplome false. Presa israeliană a scris că unele documente ar fi fost obținute în Republica Moldova.

Zeci de medici cu diplome false, reținuți de poliția israeliană. Cuvântul-cheie din dosar este „Republica Moldova”

Foto: Sputnik Moldova

„În urma investigației, urmează să se stabilească dacă au fost implicați publici din Republica Moldova și dacă faptele infracționale s-au produs într-adevăr pe teritoriul țării noastre”, a declarat Anastasia Mihalceanu, șefa Serviciului de presă a PA, pentru Realitatea.md.

Realitatea.md amintește că autoritățile din Israel au depistat 217 de diplome false care ar fi fost cumpărate cu câte 15 mii de euro. Cei 40 de reținuți sunt cetățeni arabi-israelieni, foști studenți, insclusiv, ai Universității de Medicină din Moldova.

Aceștia și-au perfectat documentele prin intermediul unui cetățean sirian, care colabora cu complici de la Chișinău și Erevan. În baza lor, toți și-au obținut licența de la Ministerul Sănătății din Israel și au reușit să se angajeze la instituții medicale prestigioase din această țară.

Urma să fie audiată o serie de medici atât cu statut de suspect, cât cu statut de martor.

La același subiect:

(doc) Universitatea de Medicină comentează scandalul uriaș cu diplomele false din Israel

Scandalul medicilor cu diplome false, în atenția Silviei Radu. Ministra a dispus examinarea tuturor dosarelor studenților USMF

Ex-ministra Sănătății, despre dosarul scandalos din Israel: „Consider oportună implicarea Procuraturii și a Ministerului de Externe”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile