Logo Realitatea.md

Procuratura „îi dă peste mână” lui Platon. A anulat ordonanțele prin care două imobile au trecut în posesia acestuia

07 Aprilie 2021, 14:07 // Societate

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a anulat șase ordonanțe emise anterior de PCCOCS, prin care două imobile au fost recunoscute ca și corpuri delicte și sechestrate, iar ulterior ar fi ajuns în posesia lui Veaceslav Platon.

Potrivit Procuraturii Generale, Stoianoglo a admis plângerile SRL „Continental Business Invest” și SRL „SCM Development Mol” și a dispus anularea a 6 ordonanțe, emise anterior de PCCOCS, prin care două imobile au fost recunoscute ca și corpuri delicte și sechestrate.

Maia exact este vorba despre „Casa Modei”, amplasată și fosta clădire ASITO, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesie și folosință către SRL „Interprimcolect” și, respectiv, „Pavrapid” SRL, beneficiar efectiv al cărora este cetățeanul Veaceslav Platon.

Decizia Procurorului General este întemeiată pe constatările în ordine de control ierarhic superior, potrivit cărora soluțiile procuraturii specializate au avut la bază interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual penale și au intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate.

Prin urmare, procurorul general a restabilit drepturile SRL „Continental Business Invest” și SRL „SCM Development Mol”, beneficiar efectiv al cărora este cetățeanul Vladimir Russu, dispunând restituirea celor două imobile proprietarului.

(VIDEO) Omul de afaceri Vladimir Russu susține că proprietățile lui au fost acaparate de către Veaceslav Platon

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3706 0.2557%
USD USD 17.8774 -0.1095%
RUB RUB 0.2359 1.8566%
RON RON 4.3404 0.1847%
UAH UAH 0.6396 -0.1717%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile