Logo Realitatea.md

Rezultatele perchezițiilor PCCOCS de azi la colegii lor din PA și CNA

22 Mai 2020, 17:33 // Actualitate

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a descins azi, 22 mai, la Procuratura Anticorupție (PA) și Centrul Național Anticorupție (CNA), unde a efectuat acțiuni de urmărire penală în cadrul cauzei penale din gestiune, pe faptul falsificării probelor, constrângerea de a face declarații de către persoana care constată infracţiunea, ofiţerul de urmărire penală, procuror. Potrivit unui comunicat al PCCOCS, evenimentele țin de perioada anilor 2017-2018.

Foto: Sputnik Moldova

„Necesitatea efectuării acestor acțiuni de urmărire penală a avut drept scop acumularea probatoriului și necesitatea stabilirii adevărului”, se arată într-un comunicat al PCCOCS.

Astfel, pentru asigurarea caracterului intact al obiectelor ridicate, a fost luată decizia de deplasare la fața locului, în baza hotărârii judecătorului de instrucție. Urmare, s-a decis ridicarea calculatoarelor de serviciu și suporturilor electronice purtătoare de informație, care au fost folosite de către persoane publice la comiterea faptei investigate. În rezultat, de la sediul instituțiilor vizate, au fost ridicate patru calculatoare și informații pe șapte usb-uri.

Urmărirea penală este în plină desfășurare. Acțiunile persoanelor pretins a fi implicate în faptele investigate urmează a fi apreciate prin prisma tuturor probelor, precum și a celor obținute în rezultatul eventualelor probe acumulate astăzi, care vor putea sta la aprecierea acțiunilor persoanelor.

Amintim că Deschide.md a scris că perchezițiile au avut loc în biroul procurorului anticorupție, Mihail Ivanov, dar și în biroul lui Sergiu Ganța, șeful Direcției 3 Combaterea Corupției din cadrul CNA.

Surse avizate au comunicat că acțiunile PCCOCS ar avea legătură cu un dosar din 2018, instrumentat de Mihail Ivanov și Sergiu Ganța. Este vorba despre „dosarul mitei pentru procurori” în care au fost implicați acuzatorii Roman Clim și Eugen Tifoi - ambii din Oficiul Ciocana al Procuraturii mun. Chișinău.

Cei doi, în comun cu alte trei persoane, printre care ofițeri și foști angajați ai INI, aveau statut de bănuit într-un dosar de corupție în care ar fi pretins mită de 200.000 de euro. Într-un final, aceștia s-ar fi ales doar cu 75 de mii. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.7752%
USD USD 17.2272 0.1325%
RUB RUB 0.2448 0.9901%
RON RON 4.0205 0.9364%
UAH UAH 0.6337 -1.7062%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile