Logo Realitatea.md

Procurorul care l-a reținut pe Filat, instrumentând și alte dosare de rezonanță, a fost eliberat din funcție

14 Iulie 2020, 13:24 // Actualitate

Un procuror, care a instrumentat mai multe dosare de rezonanță, a fost demis de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). Potrivit unei hotărâri a Consiliului, a fost admisă contestația Inspecției procurorilor și a fost casată hotărârea Colegiului de disciplină și etică, adoptată în privinţa procurorului Vitalie Galeru, cu adoptarea unei noi hotărâri. Mai exact, Bizlaw.md scrie că s-a hotărât a-l recunoaște vinovat pe procurorul Vitalie Galeru de comiterea abaterii disciplinare prevăzute de art.38 lit.a) din Legea cu privire la Procuratură și a aplica în privința acestuia sancțiunea disciplinară – mustrare.

De asemenea, s-a decis a-l recunoaște vinovat pe procurorul Vitalie Galeru de comiterea abaterii disciplinare prevăzute de art.38 lit.e) din Legea cu privire la Procuratură și a aplica în privința acestuia sancțiunea disciplinară – eliberare din funcția de procuror.

Astfel, a fost stabilit definitiv în privința procurorului Vitalie Galeru pentru concurs de abateri disciplinare, prin absorbția sancțiunii disciplinare mai ușoare de sancțiunea disciplinară mai gravă, sancțiunea disciplinară – eliberare din funcția de procuror.

Mai exact, Galeru este acuzat de îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor de serviciu și încălcarea gravă a legii.

Vitalie Galeru a instrumentat mai multe dosare de rezonanță printre care și arestarea fostului premier Vlad Filat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.4543%
USD USD 16.6157 -0.1652%
RUB RUB 0.2261 0.2661%
RON RON 4.0694 0.4443%
UAH UAH 0.6000 0.1335%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile