Logo Realitatea.md

Procurorul general confirmă dosarul pornit pe numele lui Sîrbu, dar nu intenționează să ceară reținerea acestuia (VIDEO)

23 Ianuarie 2020, 13:53 // Actualitate

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, confirmă faptul că pe numele deputatului Sergiu Sîrbu este pornit un dosar penal, însă susține că nu cunoaște pentru ce anume, acesta fiind în gestiunea Procuraturii Anticorupție. Totodată, șeful PG susține că nu intenționează să meargă în Parlament pentru a cere ridicarea imunității și reținerea deputatului, așa cum a sugerat însăși Sîrbu.

colaj: realitatea.md

„În privința lui a fost pornit un dosar penal de către procurorul general interimar Robu, cu trei luni în urmă. Despre acest dosar eu am făcut cunoștință recent, alaltăieri”, a menționat Stoianoglo după ședința Consiliului Superior al Procurorilor, fiind întrebat de jurnaliști despre acest subiect.

Vedeți și: Un deputat PDM spune că ar putea fi arestat la prima ședință a Parlamentului. „Sunt deschise vreo două dosare pe numele meu”

Întrebat de ce este bănuit deputatul democrat, procurorul general a spus că nu știe, explicând și motivul necunoașterii sale. „Acest dosar a fost pornit de Procuratura Anticorupție și eu principial nu m-am implicat în dosarele care le investighează procuratura asta, ca să nu fiu învinuit că mă amestec în activitatea Procuraturii Anticorupție în perioada controlului”.

Cât ține de afirmațiile lui Sîrbu precum că „nu exclude că ar putea fi reținut la prima ședință din acest an a Parlamentului”, Alexandr Stoianoglo a menționat că „reținerea și alte acțiuni în privința deputaților, se efectuează numai după adresarea procurorului general în Parlament și primirea acordului respectiv”. „Noi nu planificăm [așa ceva] și vă spun cinstit că, chiar nu știu despre ce dosar este vorba”, a conchis procurorul general.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.8005%
USD USD 18.4281 1.1100%
RUB RUB 0.2348 0.5998%
RON RON 4.1664 0.7569%
UAH UAH 0.6689 1.8268%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile