Logo Realitatea.md

Procurorul general confirmă dosarul pornit pe numele lui Sîrbu, dar nu intenționează să ceară reținerea acestuia (VIDEO)

23 Ianuarie 2020, 13:53 // Actualitate

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, confirmă faptul că pe numele deputatului Sergiu Sîrbu este pornit un dosar penal, însă susține că nu cunoaște pentru ce anume, acesta fiind în gestiunea Procuraturii Anticorupție. Totodată, șeful PG susține că nu intenționează să meargă în Parlament pentru a cere ridicarea imunității și reținerea deputatului, așa cum a sugerat însăși Sîrbu.

colaj: realitatea.md

„În privința lui a fost pornit un dosar penal de către procurorul general interimar Robu, cu trei luni în urmă. Despre acest dosar eu am făcut cunoștință recent, alaltăieri”, a menționat Stoianoglo după ședința Consiliului Superior al Procurorilor, fiind întrebat de jurnaliști despre acest subiect.

Vedeți și: Un deputat PDM spune că ar putea fi arestat la prima ședință a Parlamentului. „Sunt deschise vreo două dosare pe numele meu”

Întrebat de ce este bănuit deputatul democrat, procurorul general a spus că nu știe, explicând și motivul necunoașterii sale. „Acest dosar a fost pornit de Procuratura Anticorupție și eu principial nu m-am implicat în dosarele care le investighează procuratura asta, ca să nu fiu învinuit că mă amestec în activitatea Procuraturii Anticorupție în perioada controlului”.

Cât ține de afirmațiile lui Sîrbu precum că „nu exclude că ar putea fi reținut la prima ședință din acest an a Parlamentului”, Alexandr Stoianoglo a menționat că „reținerea și alte acțiuni în privința deputaților, se efectuează numai după adresarea procurorului general în Parlament și primirea acordului respectiv”. „Noi nu planificăm [așa ceva] și vă spun cinstit că, chiar nu știu despre ce dosar este vorba”, a conchis procurorul general.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2607 0.3867%
USD USD 17.8258 0.3033%
RUB RUB 0.2763 -0.8256%
RON RON 4.0097 0.0724%
UAH UAH 0.7287 -0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață