Logo Realitatea.md

Procurorul general rus spune că Alexei Navalnîi poate fi numit „persoană care a comis o crimă”

21 Ianuarie 2021, 16:53 // În lume

Procurorul general al Federației Ruse, Igor Krasnov, declară că politicianul de opoziție Alexei Navalnîi, reținut duminică imediat după revenirea sa din Germania, unde a trecut un curs de tratament ca urmare a otrăvirii sale cu „Noviciok” în vara anului 2020, poate fi numit „persoană care a comis o crimă”.

„Luând în considerare faptul că, acum câțiva ani, în privința lui a fost emisă o sentință de condamnare, care a intrat în vigoare, avem toate motivele să-l numim persoană care a comis o crimă. Mai mult ca atât, actualmente el este inculpat într-un dosar penal pentru calomnie în adresa unui veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei”, a declarat Krasnov într-un interviu pentru Kommersant, fiind întrebat despre „situația din jurul lui Alexei Navalnîi”.

Este de menționat că nici Igor Krasnov, asemeni multor altor funcționari ruși nu a pronunțat numele politicianului rus de opoziție.

Vedeți și: Cel-Al-Cărui-Nume-Nu-Trebuie-Rostit! Lui Putin nu-i este frică de Navalnîi, susține purtătorul de cuvânt al președintelui rus fără a rosti numele opozantului

Alexei Navalnîi se va afla în arest preventiv până pe 15 februarie. Când se va decide dacă va fi condamnat sau nu la detenție reală

Navalnîi va fi judecat în sectorul de poliție. Avocata acestuia, anunțată cu câteva minute înainte de începerea procesului (FOTO/VIDEO)

Navalnîi nu este lăsat să discute cu avocata sa

Ultima oră! Alexei Navalnîi a fost reținut la ieșirea din aeroport, în momentul revenirii la Moscova

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.3563%
USD USD 17.5751 0.3323%
RUB RUB 0.2386 0.4209%
RON RON 4.3335 0.2498%
UAH UAH 0.6337 1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile