Logo Realitatea.md

Proiect-pilot! Locatarii din 12 blocuri din capitală își vor primi facturile pentru apă și canalizare direct de la Apă-Canal Chișinău

19 Ianuarie 2018, 16:22 // Societate

Începând cu luna martie a acestui an, locatarii din 12 blocuri din capitală își vor primi facturile la serviciile de apă și canalizare direct de la Apă-Canal Chișinău, în cadrul unui proiect-pilot care va fi demarat deja săptămâna viitoare. 

Potrivit directoarei Apă-Canal Chișinău, Veronică Herța, decizia inițierii proiectului în cauză a fost luată în urma mai multor solicitări parvenite din partea locatarilor, dar și pentru a minimaliza diferența de volumul, înregistrată între contorul comun din bloc și cel al consumatorilor.

Este vorba depsre blocurile locative de pe următoarele adrese: șos. Hâncești nr. 58/1, bd. Cuza Vodă nr. 39/2, 31,33, Drumul Viilor nr. 28, Gh. Asachi nr. 61, Ion Nistor nr. 28B, bd. Grigore Vieru nr 25, 5, Armenească nr.61, Grădinilor nr. 21 și un bloc din orașul Vadul lui Vodă, str. 31 August nr. 29. 

Potrivit reprezentanților Apă-Canal Chișinău, procedura va fi următoarea: 

1. Gestionarul, de comun acord cu Operatorul, vor perfecta pachetul de acte, anexând informația de la Î.M. „Infocom”, ce conține numărul de apartamente, numele, prenumele proprietarului, numărul telefonului de contact, numărul de persoane domiciliate și luate la evidență pe fiecare apartament, indicațiile precedente și curente ale apometrelor, informația privind verificarea metrologică de stat a fiecărui contor de apă, sau volumul calculat pe normă în cazul lipsei contoarelor;

2. Gestionarul va prezenta acordul (cererea) de la fiecare proprietar pentru deschiderea contului personal și facturarea serviciilor, cu indicarea exactă de repartizare a diferenței de volum.

„Dacă cererile nu vor fi acumulate în proporție de 100%, atunci reprezentanții ACC, cu o înștiințare prealabilă, vor merge la proprietarii apartamentelor și vor selecta pachetele de documente necesare, totodată verificând și nodurile de evidență. Ulterior, pe contoarele care vor corespunde cerințelor tehnice, va fi aplicat sigiliu și întocmit un act contrasemnat de ambele părți, sau va fi eliberată o prescripție pentru înlăturarea neajunsurilor depistate cu indicarea termenului de îndeplinire”, explică angajații ACC.

După ce va fi finisat întregul set de măsuri și înlăturate toate neajunsurile tehnice, controlorii vor verifica periodic apometrele luate la evidență din cele peste 712 apartamente preconizate din blocurile menționate mai sus. Apoi datele colectate vor fi prelucrate, verificate și introduse în baza de date a ACC, care va elibera consumatorilor facturile de plată pentru apa consumată. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile