Logo Realitatea.md

Proiectul „Educație Online” va avea continuare (VIDEO)

27 Mai 2020, 13:15 // Tech

Stabilirea relațiilor de parteneriat și dezvoltarea cooperării eficiente în realizarea Proiectului Biblioteca digitală educationline.md îl constituie obiectul Memorandumului de cooperare între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Primăria mun. Chișinău semnat de către ministrul Igor Șarov și primarul general al Chișinăului, Ion Ceban.

Documentul are ca scop diversificarea și îmbunătățirea conținuturilor curriculare online prin asigurarea continuității implementării Proiectului Biblioteca digitală.

În cadrul evenimentului, ministrul Igor Șarov și-a exprimat recunoștința și aprecierea față de partenerii de dezvoltare și Primăria mun. Chișinău, care au contribuit la implementarea proiectului „Educație Online”.

„Asigurarea continuității, sustenabilității și extinderea acestui proiect la nivel național reprezintă un deziderat al MECC, pentru ca în viitor eventualele crize care ar putea să apară să ne găsească pregătiți pentru a face față provocărilor organizării și desfășurării procesului educațional la distanță”, a subliniat oficialul.

În context, ministrul Igor Șarov a menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va susține financiar dezvoltarea Bibliotecii digitale și va asigura evaluarea calității produselor elaborate în cadrul proiectului în strictă conformitate cu actele normative în vigoare.

Primarul Ion Ceban a afirmat că proiectul „Educație Online” a ajuns la finalul primei faze de implementare, în care s-au reușit să se producă 2.150 de lecții video, încărcate și stocate în Biblioteca digitală: „Ne propunem ca etapa a II-a a  Proiectului „Educație Online” să fie completată și adaptată la nevoile copiilor cu cerințe educaționale speciale”.

Proiectul „Educație Online” este o inițiativă a Primăriei Chișinău, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, creat cu suportul Fundației Soros-Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Emisiunea Edu Tolk, Crunchyroll, Asociația Națională a companiilor din domeniul TIC și Academia de Inovare și Schimbare prin Educație.

În prima etapă Biblioteca digitală include aproximativ 2.500 de lecții video pentru elevii claselor I-XII, la toate disciplinele, inclusiv profil real/profil umanist (pentru învățământul general). Etapa a II-a a proiectului urmează a fi implementată în perioada iunie 2020-mai 2021.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4080 -0.2841%
USD USD 17.1276 -0.3798%
RUB RUB 0.2417 -0.4940%
RON RON 4.0068 -0.3457%
UAH UAH 0.6320 -0.9715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile