Logo Realitatea.md

Proiectul asupra căruia Guvernul Sandu și-a asumat răspunderea a fost publicat în Monitorul Oficial

07 Noiembrie 2019, 11:29 // Actualitate

Proiectul de lege privind modificarea Legii Procuraturii, asupra căruia Guvernul și-a asumat răspunderea, a fost publicat miercuri, 6 noiembrie, în Monitorul Oficial, informează moldpres.

Foto: Moldpres.md

Documentul aprobat la ședința de miercuri a guvernului prevede că prim-ministrul va preselecta cel puțin doi candidați pentru funcția de procuror general și va înainta lista către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). Ulterior, CSP va alege unul dintre cei înaintați de prim-ministru și va propune candidatul la funcția de procuror general președintelui țării.

Potrivit Constituției, Guvernul își poate angaja răspunderea în fața Parlamentului asupra unui program, unei declarații de politică generală sau unui proiect de lege. Dacă în termen de 3 zile nu este depusă o moțiune de cenzură, votată cu majoritatea de voturi, programul, declarația de politică generală sau proiectul de lege se consideră adoptate.

Amintim că în cadrul ședinței de astăzi Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului pe un proiect de modificare a Legii Procuraturii. Proiectul a fost introdus în ordinea de zi în ultimul moment, fiind dat citirii de ministra Justiției, Olesea Stamate și prevede ca „prim-ministrul să fie cel care înaintează lista scurtă cu cel puțin 2 candidați către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru suplinirea funcției de procuror general”.

În aceste condiții, Guvernul Sandu ar putea cădea, dacă moțiunea de cenzură va fi susținută de majoritatea parlamentară.

Între timp, la același subiect:

(VIDEO) Stamate a anulat lista candidaților preselectați la PG: „Evaluarea a fost trucată”

Pe cine bănuiește Stamate: Botezatu sau Bobu? „La reevaluare, s-a decis că lista candidaților preselectați rămâne intactă”

ULTIMA ORĂ! PSRM cere demisia de onoare a ministrei Justiției Olesea Stamate

Guvernul Sandu poate fi demis până sâmbătă! Iată de ce

Reacția PSRM la inițiativa Maiei Sandu: Credem că știe că nu are cum să aibă susținerea Parlamentului

(VIDEO) Momentul când Ambasadorii SUA și UE ies din clădirea Guvernului, după vizita „fulger”

(VIDEO) Ambasadorii SUA și UE, vizită fulger la Guvern după angajarea răspunderii pe Legea Procuraturii

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 -0.1732%
USD USD 17.0468 0.0540%
RUB RUB 0.2217 0.3167%
RON RON 4.1385 -0.1255%
UAH UAH 0.6030 0.0166%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile