Logo Realitatea.md

Proimobil Company: Vladislav Musteață exercită măsuri de constrângere asupra colaboratorilor noștri. Ce spune însuși Vladislav Musteață

18 Septembrie 2019, 14:50 // Actualitate

Un comunicat de presă de pe adresa provlad543@gmail.com a venit pe poșta electronică a instituțiilor mass-media din țară. În acesta se spune că Vladislav Musteață, fondatorul Pro Imobil Grup, ar exercita măsuri de constrângere asupra colaboratorilor Pro Imobil Company SRL. Contactat de Realitatea.md, Vladislav Musteață spune că e-mailul este unul suspect și chiar cunoaște cine ar fi autorii acestuia. El ne-a explicat că un grup format din cinci persoane ar încerca să sperie peste 300 de agenți imobiliari cu niște informații false. A mai calificat mesajul din e-mail drept un atac la adresa sa.

„Prin abuz de încredere și promisiuni financiare tentante, dar ilegale, acesta a atras în schema sa infracțională, zeci de agenți imobiliari cu care Proimobil Company are semnate contracte de colaborare. În termeni mai simpli: Vladislav Musteață cumpără imobile din banii  săi, le înregistrează pe numele agenților noștri, apoi le vinde la un preț mult mai mare. Majoritatea sumelor sunt colectate cash, apoi sunt scoase din R.Moldova”, este menționat chiar la începutul comunicatului de pe adresa provlad543@gmail.com.

Ba mai mult, a fost atașat un număr de telefon, precum că ar fi al juristului companiei Pro Imobil Company. Acesta este valabil, dar nu ni s-a răspuns la telefon pentru mai multe detalii.

UPDATE: „Suntem conștienți de suspiciunile pe care le trezește mailul de pe care vă scriem, dar este singurul rămas în posesia noastră. Restul platformelor Pro Imobil Company SRL (pagina de facebook, emailul oficial, accesul la site-ul www.proimobil.md și altele) au fost preluate de către Vladislav Musteață și persoanele loiale acestuia”, ne-a declarat ulterior juristul Pro Imobil Company, Traian Bunescu.

Între timp, pe pagina de Facebook - Proimobil.md, a fost postat un mesaj drept reacție: „STOP șantaj! Tot colectivul companiei Proimobil.md cere ajutorul autorităților pentru a scăpa de șantajul și amenințările unui grup criminal organizat care din 2017 prin intermediul dosarelor la comandă, create de către regimul Plahotniuc a pus control pe activitatea companiei. La etapa actuală aceste persoane intimidează agenții și nu le achită salariile de mai mult de doua luni, speriind colaboratorii cu noi dosare”.

Totodată, Vladislav Musteață a mai adăugat pentru Realitatea.md următoarele: „Rugăm autoritățile să se implice. Suntem deja în 2019 și durează de prin 2017. Conducerea companiei, adică nu eu, care a intervenit în 2017-2018 în urma dosarelor făcute la comandă acum continuă să șantajeze agenții activitatea cărora este absolut legală. Toți au firme, plătesc impozite. Întreg colectivul, în afară de directori și contabili, vor să pună capăt acestei situații”.

Întrebat cine ar fi cele cinci persoane, Vladislav Musteață a evitat să facă publice numele, dându-ne de înțeles că este gată să spună doar autorităților.

CITEȘTE ȘI:

(DOC) Pro Imobil, în centrul unui nou scandal. Vlad Musteață, fostul administrator, suspectat cu câțiva angajați de evaziune fiscală

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5385 -0.5249%
USD USD 16.6888 0.1717%
RUB RUB 0.2181 -0.1831%
RON RON 4.0133 -0.7125%
UAH UAH 0.5921 0.2200%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile