Logo Realitatea.md

Promisiune: Gazoductul Iași-Ungheni va fi funcțional în totalitate în primăvara anului 2020 (VIDEO)

09 Octombrie 2019, 12:01 // Economie

Gazoductul Iași-Ungheni va fi funcțional în totalitate în primăvara anului 2020. Promisiunea a fost făcută azi de ministrul Afacerilor Externe al României, Ramona Mănescu, aflată la Chișinău, la invitația omologului său moldovean, Nicu Popescu. În după amiaza zilei, cei doi miniștri împreună cu premierul Maia Sandu vor vizita șantierul de construcții al gazoductului.

foto: europalibera.org

Ramona Mănescu a precizat că este pentru prima dată la Chișinău în calitate de ministru de Externe, ultima sa vizită oficială în țara noastră fiind în calitate de ministru al Transporturilor. Potrivit ei, gazoductul Iași-Ungheni este văzut ca „prim proiect în domeniul interconectării energetice” dintre România și Republica Moldova.

„Ne dorim ca acesta să fie primul pas, începutul unei cooperări pe termen lung în domeniul energetic care să asigure independența și sustenabilitatea Republicii Moldova”, a spus Ramona Mănescu cu referire la gazoductul Iași-Ungheni, menționând că „Republica Moldova va avea în continuare în România cel mai sincer și cel mai angajat partener din regiune și din Uniunea Europeană”.

„Vrem să sprijinim în continuare parcursul european al Republicii Moldova și vrem ca prietenii noștri de aici să ne considere în continuare aliații cei mai fideli și stăm la dispoziție cu orice au nevoie în a-i sprijini”, a mai menționat ministra de Externe a României.

Ministrul Nicu Popescu a menționat că printre subiectele discutate în cadrul întrevederii cu omologul său român au fost și cele ce țin de necesitatea construcției mai multor poduri peste Prut, unul dintre care este cel de legătură între localitățile Ungheni din Moldova și România, eliminarea tarifelor pentru roaming etc.

„Astăzi semnăm și o foaie de parcurs comună referitoare la domeniile de cooperare prioritară prin care România va oferi și mai multă asistență unor proiecte concrete de dezvoltare a Republicii Moldova, inclusiv prin proiecte cu impact direct asupra cetățenilor”, a menționat Popescu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS