Logo Realitatea.md

Promite una, dar face alta. Lucrările de reabilitare a scuarului „Mihai Eminescu” nu sunt finisate de Hramul Orașului, așa cum anunțase Ion Ceban (FOTO)

14 Octombrie 2020, 16:57 // Societate

La începutul lunii septembrie curent, primarul Capitalei Ion Ceban, declara „sus și tare” că lucrările de reabilitare a scuarului „Mihai Eminescu” vor fi finisate până la Hramul Orașului, adică până astăzi. Totuși, se pare că socoteala de acasă cu cea de la târg nu se combat. Scuarul încă se află în reconstrucție și este impracticabil pentru orășeni.

Pentru a vă convinge la ce stadiu sunt lucrările de reabilitare a scuarului am pregătit mai jos o galerie foto despre situația la zi.

Amintim că, lucrările de reabilitare a scuarului au început la începutul lunii august curent. Muncitorii urmau să curățe copacii, să traseze rețelele pentru iluminat și irigare a zonelor verzi, să monteze borduri noi pentru alei și aplice pavelele pietonale.

În premieră, în scuarul „Mihai Eminescu” vor fi aplicate mai multe elemente inovative, printre care iluminatul artistic și montarea pavajului într-un alt stil decât cel obișnuit. Metodele utilizate în acest scuar urmează să fie preluate și implementate ulterior și în alte zone verzi ale Capitalei.

Cum arată în prezent scuarul, aflat în proces de reabilitare și care trebuia azi să fie inaugurat 

Cum va arăta „aleea pictorilor” din Parcul Catedralei

Cum arată în prezent scuarul, aflat în proces de reabilitare și care trebuia azi să fie inaugurat 

CITEȘTE ȘI:

Un nou experiment în centrul Capitalei! Scuarul „Mihai Eminescu” a intrat în reparații (FOTO)

Piața de suvenire din scuarul „Mihai Eminescu” va fi transferată pe strada pietonală

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile