Logo Realitatea.md

Promo-Lex: Una din persoanele răpite riscă până la 20 de ani de pușcărie în Transnistria. Rudele nu știau de judecată!

12 Octombrie 2020, 12:39 // Societate

Adrian Glijin, una din cele patru persoane răpite de structurile de forță din regiunea transnistreană, este acuzat de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 271 Cod penal local, din regiunea transnistreană – „trădare de patrie”. Adică asta ar însemna că el riscă de la 12 la 20 ani de privațiune de libertate. 

Potrivit asociației menționate, care se ocupă de promovarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, lui Adrian Glijin i-a fost aplicată deja măsura preventivă de arest pentru 60 de zile.

„Rudele nu au fost informate despre ședința de judecată. Mai mult ca atât, nu au recepționat nici un document procesual din pretinsa cauză penală. Din discuțiile rudelor cu avocatul lui Adrian (avocat care i-a fost oferit din oficiu), structurile de la Tiraspol refuză să ofere careva acte procesuale, motivând că pretinsul dosar penal are caracter secret”, spune Promo-Lex.

Între timp, familia bărbatului a expediat în adresa structurilor de facto de la Tiraspol mai multe solicitări, printre care: asigurarea dreptului la întrevedere cu Adrian în condiții de confidențialitate, examinarea lui de către un medic independent, asigurarea accesului la documentele dosarului, dar și asigurarea permisiunii de a transmite îmbrăcăminte și alimente.
 
Totodată, asociația face apel la autoritățile constituționale de la Chișinău să se implice cu prioritate în admiterea solicitărilor rudelor lui Adrian, și, în final, „să insiste pe eliberarea necondiționată a acestuia din detenția ilegală a regimului de la Tiraspol”.
 
Amintim că, săptămâna trecută, patru persoane au fost răpite din orașul Camenca, stânga Nistrului. Un polițist și un angajat al ASP au fost eliberați, însă despre celelalte două nu se cunoștea nimic.

CITEȘTE ȘI:

Eliberați, însă tot în „exil”. Cei doi moldoveni, puși în libertate de transnistreni, nu pot părăsi teritoriul Zonei de Securitate

Citeste tot despre: Transnistria
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0773 -0.1644%
USD USD 17.5169 0.4496%
RUB RUB 0.2376 1.8868%
RON RON 4.3227 -0.1732%
UAH UAH 0.6272 0.5450%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile