Logo Realitatea.md

Proprietarul cafenelei „La Soacra” rămâne în arest preventiv, iar un funcționar de la primărie în arest la domiciliu pentru 30 de zile (VIDEO)

27 Octombrie 2016, 20:47 // Societate

Cei doi inculpați, alături de un angajat al Centrului de Sănătate Publică și un fost angajat al Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, sunt acuzați de provocarea deflagrației de acum nouă luni, care a luat patru vieți.

Embed:

„Se admite demersul procurorului, se menține starea de arest în privința inculpatului Iarâna Andrei Vladimir. Se prelungește în privința lui Toma Vasile Emanuel, născut la 18 iulie 1947, măsura preventivă - eliberare provizorie sub control judiciar pe un termen de 30 de zile. Se prelungește durata ținerii sub arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile în privința inculpatei Boșcănean Ludmila Ion”.

În timp ce specialistul de la Centrul de Sănătate Publică a căzut de acord cu prelungirea controlul judiciar, avocații celorlalți inculpați au încercat să convingă magistrații că clienții lor pot fi cercetați penal în stare de libertate.

„Doamna deja are vârsta de 50 de ani. Pe perioada vieții, până acum nu a săvârșit nicio infracțiune. Să presupui că poate să săvârșească o infracțiune este doar o presupunere”, a declarat avocatul Liliana Leancă.

Și în cazul administratorului cafenelei Andrei Iarâna, avocatul consideră că acesta poate fi plasat în arest la domiciliu.

„Clientul meu a venit de sine stătător la penitenciarul nr. 13. Prin aceasta se denotă, din nou, că clientul meu nu are niciun temei să se eschiveze de la urmărirea penală. Clientul meu are la întreținere un minor, pe care nu l-a văzut practic un an de zile. Deci, suferă foarte mult”, a adăugat un alt avocat, Alexandru Zmeu.

Săptămâna trecută, Judecătoria Centru a prelungit cu încă 30 de zile arestul la domiciliu și în cazul fostului angajat al Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale, Sergiu Popel. Localul „La Soacră” din Piața centrală a fost incendiat în data de 9 ianuarie după ce butelia de gaz folosită la bucătărie a explodat. În rezultat, patru oameni au murit, iar alți 13 au fost răniți.

Citeste tot despre: dosarul „La Soacra”
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4425 -1.2013%
USD USD 16.5518 -0.3846%
RUB RUB 0.2245 -0.7077%
RON RON 4.0207 -1.1967%
UAH UAH 0.5998 -0.0333%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile