Logo Realitatea.md

Proprietarul unei rețele cunoscute de restaurante de la noi, bănuit de șantaj de PCCOCS

02 Mai 2019, 13:28 // Societate

Andrei Tranga, proprietarul rețelei de restaurante La Plăcinte și Andy's Pizza, se află în arest preventiv, după ce instanța a admis demersul procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) de a emite un mandat de 30 de zile pe numele său într-un dosar în care este învinuit de șantaj.

Nicolae Chitoroagă, șeful PCCOCS, a declarat pentru Realitatea.md că operațiune de reținere propriu-zisă a avut loc încă joia trecută. În același dosar, mai sunt vizate patru persoane.

Se presupune că dosarul ar fi deschis în legătură cu tentativa de deposedare a lui Viorel Varzari de întreprinderea SRL „Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”. Informații despre aceasta au fost transmise acum câteva zile pe poștele electronice ale mai multor instituții de presă, inclusiv și pe adresa Realitatea.md.

În scrisoarea anonimă se menționa despre faptul că anume Andrei Tranga ar fi încercat să-l deposedeze pe Viorel Varzari de întreprindere, împreună cu Grigore Caramalac și doi complici de orgine străină. Mai mult, decât atât aceștia ar fi fost protejați de șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Atunci, Procuratura Anticorupție a venit cu un comunicat de presă prin care a dezmințit informațiile și a cerut Procuraturii Generale să se implice. Presa leagă demisia lui Viorel Morari despre care s-a aflat azi cu ceea ce s-a scris mai sus. 

Motivul plecării sale din funcție ar fi pentru a nu prejudicia imaginea instituției. Viorel Morari însă nu a răspuns la telefon pentru a explica mai multe. De altfel, și Procuratura Generală a evitat să facă anumite dezvăluiri.

Realitatea.md va urmări subiectul și va reveni cu informații.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile