Logo Realitatea.md

Protest de amploare la „OrheiLand”. Câteva mii de persoane scandează „Jos mâinile de pe „OrheiLand”

12 Iulie 2020, 12:51 // Societate

Câteva mii de cetățeni protestează, în aceste momente, la „OrheiLand” cerând într-o singură voce „Jos mâinile de pe „OrheiLand”. Ei scandează „Ilan Șor!”, „Victorie!” și cer cu fermitate redeschiderea parcului „OrheiLand”, care a fost închis abuziv de guvernare.

foto: partidulsor.md

Deputata Partidului ȘOR Marina Tauber a declarat în fața mulțimii că toate parcurile importante din lume lucrează, inclusiv în Ucraina și România, iar în Moldova – nu. Asta pentru că guvernarea are o atitudine selectivă și discriminatorie față de Orhei, unde guvernează echipa lui Ilan Șor.

„Chicu și Dodon văd în „OrheiLand” slăbiciunea lor, pentru că ei nu au făcut nimic, nu au realizat nici o promisiune electorală. Ei înțeleg că victoria e a noastră, iar înfrângerea a lor”, a declarat sub roportele mulțumii Marina Tauber, subliniind că „OrheiLand” este cea mai sigură zonă din țară.

Oamenii adunați la „OrheiLand” scandează „Jos Dodon”, „Jos Chicu”.

Primarul de Orhei, Pavel Verejanu a declarat că protestul de azi este împotriva fărădelegilor comise de guvernare împotriva copiilor și o acțiune politică.

„Cât timp trebuia să ia decizii ferme pentru diminuarea epidemiei, guvernarea a fost ineficientă. Azi însă se face un joc politic fiind vizat de Chicu „OrheiLand”. Hotărârile sunt luate în detrimentul poporului său. Cerem să ni se permită redeschiderea „OrheiLand”, pentru că aici sunt toate condițiile de siguranță. Cerem echitate, egalitate și dreptate”, a declarat Verejanu.

Vicepreședinta raionului Orhei, Tatiana Platon a spus în fața mulțimii că populația din Orhei nu va ceda.

„Noi suntem puterea și nu vom ceda în fața guvernării. Ea trebuie să ne audă, să știe că ne vom apăra Orheiul în fiecare zi de”, a declarat Platon.

Platon s-a adresat polițiștilor, amintindu-le că ei se află în slujba cetățenilor și a guvernării.

„Guvernații vin și pleacă, iar cetățenii rămân”, a declarat Tatiana Platon.

Până la acțiunea de protest, poliția a stopat un număr mare de unități de transport la intrarea în mun. Orhei. Acțiunea a fost făcută de poliție pentru a intimida și bloca manifestația de protest a cetățenilor împotriva închiderii abuzive a parcului „OrheiLand”. Marina Tauber a declarat că din acest motiv mulți cetățeni nu au reușit să ajungă la eveniment.

Amintim că reprezentanții poliției au blocat activitatea „OrheiLand” la finele lunii iunie, făcând trimitere la o decizie controversată a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. De două ori vizitatorii parcului și orheienii s-au opus abuzurilor, dar ulterior poliția a blocat din nou activitatea parcului, chiar dacă acesta corespunde tuturor normelor și aici au fost luate măsuri sporite pentru protejarea sănătății vizitatorilor. Autoritățile locale din Orhei și Partidul „ȘOR” califică interdicțiile drept politice și abuzive.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia