Logo Realitatea.md

Protest în fața Parlamentului! Agenții economici din domeniul HoReCa vor să li se permită să lucreze (VIDEO)

21 Mai 2020, 14:51 // Societate

Mai mulți agenți economici din domeniul HoReCa au organizat un nou protest, de această dată în fața Parlamentului, unde are loc ședința plenară. Zeci de persoane au protestat și ieri în fața Guvernului, cerând să fie deschise localurile și piețele comerciale în Chișinău.

Oamenii se plâng că au rămas fără bani și vor să li se permită să lucreze. „Noi vrem să primim regulamente clare ca să putem lucra”.

În fața mulțimii au ieșit trei deputați Andrian Candu, Vladimir Bolea și Vladimir Cebotari.

„Comisia națională extraordinară de sănătate publică a aplicat abuziv un șir de restricții dure și ilegale față de cetățeni și agenții economici, care au condus la încălcarea dreptului la muncă, la proprietate și egalitatea tuturor în fața legii. Grupul parlamentar PRO MOLDOVA a înregistrat în Parlament un proiect de lege privind interpretarea art.58 din legea privind supravegherea de stat a sănătății publice”, a declarat Candu.

Propunerea a fost susținută de protestatarii care au venit să-și ceară dreptul la muncă în fața Parlamentului. Totodată, oamenii au reclamat neonorarea ajutoarelor despre care guvernarea a vorbit în ultimele două luni și au cerut urgent măsuri concrete pentru evitarea colapsului în economie ce va conduce la o criză socială puternică.

„Argumentele prezentate de PRO MOLDOVA demonstrează că, la această oră, norma legală este aplicată greșit de către Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică. Deciziile acestei comisii sunt aplicate selectiv și discriminatoriu, unii agenți economici fiind obligați să-și sisteze activitatea, iar alții nu, chiar dacă se află în condiții egale din punct de vedere al sănătății publice. Comisia nu poate lua măsuri față de ramuri întregi ale economiei”, scrie PRO MOLDOVA într-un comunicat de presă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile