Logo Realitatea.md

Protest la MAI pentru eliberarea jurnalistului arestat. ”Vrem presă liberă!” (FOTO/VIDEO)

21 Iunie 2014, 14:45 // Societate

În fața sediului Ministerului de Interne a fost organizat astăzi un flash-mob în susținerea jurnalistului Vadim Ungureanu, reținut ieri de ofițeri ai Direcției 5 Misiuni Speciale a MAI.

Foto: Facebook.com/Veaceslav Balacci

Organizatorii protestului solicită ”demisia (i)responsabililor care au orchestrat acest abuz și eliberarea imediată a ziaristului Vadim Ungureanu”. În fața MAI ei au adus pancarte pe care scria ”Stop violarea drepturilor omului!”, ”Miliție sau poliție?” și au scandat ”Vrem presă liberă!”.

Amintim că ieri polițiștii au efectuat percheziții la sediul redacției deschide.md și l-au reținut pe jurnalistul Vadim Ungureanu, pentru 72 de ore. Oamenii legii spun că jurnalistul ar fi șantajat persoane cu funcții de răspundere pentru a obține informații compromițătoare despre artiști notorii din Moldova, fapt pentru care a fost reţinut de oamenii legii. Se presupune că victima șantajului este o persoană cu funcție de răspundere, care administrează mai multe baze de date ale poliției, ce conțin informații cu caracter personal și secrete de stat.

După reținerea jurnalistului pentru 72 de ore, șefa Serviciului de presă al IGP, Natalia Golovco, a declarat într-o conferință de presă că Vadim Ungureanu ar fi șantajat persoane publice ca Natalia Gordienco, Adrian Ursu, Doina Sulac, Cătălina Rusu și Diana Grigor. Interpretele, însă, au negat această informție. Singurul care susține că a fost șantajat de Vadim Ungureanu este cântărețul Adrian Ursu.

Actiunea MAI-ului a scandalizat societatea, astfel încât pe rețelele de socializare sunt foarte multe comentarii la acest subiect.

Redacția Deschide.md se apără și spune că ”angajații de la IGP mint cu nerușinare, iar dosarul intentat pentru șantaj nu este decât o răzbunare, ca urmare a numeroaselor investigații cu referire la schemele de corupție și alte încălcări în cadrul MAI și în special ai Direcției 5 Misiuni Speciale, ai cărei ofițeri au efectuat reținerea jurnalistului”.

Foto: Facebook.com/ Veaceslav Balacci

Video: Curaj.tv

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile