Logo Realitatea.md

Protest la Primărie! Vânzătorii de vechituri de lângă Gara Feroviară se plâng că Poliția le interzice să vândă în piața improvizată (FOTO)

27 Iulie 2017, 11:14 // Societate

Vânzătorii de vechituri, care au improvizat o piață lângă Gara Feroviară, protestează în fața Primăriei capitalei, împotriva deciziei autorităților de a le interzice să-și comercializeze marfa în stradă. Ei spun că, de câteva zile, Poliția nu le permite să vândă aici, iar autoritățile municipale nu le-au propus un alt loc. 

„De luni a fost închisă piața și nu ni se dau locuri în altă parte. Vor să ne trimită să vindem peste pod, dar noi suntem majoritatea pensionari și ne este greu să ridicăm scările. În plus, acolo este deja o piață cu vechituri, ne temem să nu se ivească un conflict cu ceilalți vânzători”, spune un protestatar.
 
„La piața de peste pod costă 450 de lei pe lună un loc și trebuie să închei contract. Noi suntem de acord să plătim câte 5 lei, dar ne temem că acesta va fi doar începutul”, spune un alt protestatar. 
 
Ei cer autorităților să le permită să vândă aici până vor găsi un alt loc, pentru care vor fi gata să plătească, dacă va fi o locație bună. Ei au propus să li se permită să vândă pe Stadionul Republican, după ce vor fi evacuate crengile de acolo, sau pe terenul din fața Palatului Feroviarilor.

Amintim că, acum câteva săptămâni, autoritățile municipale, împreună cu Poliția capitalei, întreprind măsuri de evacuare a comercianților stradali. Acțiunile au început pe străzile din preajma Pieței Centrale, iar în primele zile ale acestei săptămâni, poliția a intervenit la piața improvizată de vechituri din apropierea Gării Feroviare. 

Vezi și:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6016 -0.4707%
USD USD 16.6645 0.1858%
RUB RUB 0.2197 -0.8126%
RON RON 4.0333 -0.5327%
UAH UAH 0.5911 -0.0845%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile