Logo Realitatea.md

PSRM după discuțiile cu prim-ministra: Ne-au desconsiderat. Maia Sandu este o simbioză dintre Plahotniuc și Filat (VIDEO)

08 Noiembrie 2019, 10:59 // Politica

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) insistă asupra faptului ca Guvernul să-și retragă proiectul de asumare a răspunderii în fața Parlamentului privind legea Procuraturii. Despre acest lucru a anunțat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, deputatul socialist Vasile Bolea.

„Am avut discuții cu doamna prim-ministră. Unele precizări. O lună în urmă a fost semnat acordul între Blocul ACUM și PSRM. Acest acord a fost grav, sfidat de colegii din Blocul ACUM și inclusiv doamna prim-ministră. Aici se prevedea inclusiv despre reformarea justiției și metodei alegerii procurorului general. Pe data de 6 noiembrie s-a pus cruce pe acest acord. Doamna prim-ministră a atacat mișelește, a înfipt un cuțit pe la spate și a venit cu propuneri noi. Ceea ce s-a produs în data de 6 noiembrie, în primul rând s-a schimbat regulile de joc, în timpul jocului, precum făcea Plahotniuc. Așa a făcut și Vlad Filat. O simbioză făcută de Plahotniuc și Filat, repetată de Maia Sandu.

Considerăm că, vrem să păstrăm această coaliție, acest Guvern, să mergem împreună înainte, însă pe noi ne-au desconsiderat. Unica cale de ieșire din situație, pe care tot ei au adus-o este să retragă acest proiect prin care și-au asumat răspunderea și să vină cu el în Parlament și să fie dezbătut aici în Legislativ. Au dat de înțeles că ei nu au nevoie de Parlament, prin această asumare, fără să se consulte cu colegii lor din PSRM.

Timp mai au până la 15.00. O să vedem care vor fi deciziile lor finale”, a declarat Bolea.

De menționat că, în timpul briefingului, deputatul socialist a rupt acordul de asociere pe care l-au semnat PSRM și Blocul ACUM, menționând că „astfel au făcut cei din Guvern, prin decizia din 6 noiembrie”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4362 0.6186%
USD USD 17.8568 0.0359%
RUB RUB 0.2727 -0.2560%
RON RON 4.0458 0.6418%
UAH UAH 0.7254 -0.4392%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile