Logo Realitatea.md

PSRM își mobilizează simpatizanții la un miting de amploare care să nu permită învestirea Guvernului

20 Ianuarie 2016, 13:05 // Politica

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își îndeamnă membrii și simpatizanții să participe în ziua învestirii unui nou Guvern la Chișinău, să participe la „un miting civil, fără simbolica de partid, pentru a nu permite oligarhilor şi unioniştilor să legalizeze puterea marionetelor în ţară”. PSRM consideră că începând cu ziua de 16 ianuarie, în Moldova a fost instaurat regimul de dictatură oligarhică, iar actuala guvernare este nelegitimă din aspectul legii şi al opiniei publice.

Socialiștii fac trimitere la Regulamentul Parlamentului, potrivit căruia, formarea majorităţii are loc în exclusivitate în cadrul şedinţei în plen a Parlamentului, după ce este făcută publică declaraţia, semnată de grupul de deputaţi, care formează majoritatea respectivă - procedură care nu a fost respectată. „La fel, au fost contestate termenele şi procedura de desemnare a candidatului pentru postul de prim-ministru. Dar, Curtea Constituţională de buzunar a Republicii Moldova a executat din nou comanda politică a stăpânilor săi, refuzând poporului moldovenesc respectarea drepturilor acestora”, se menționează într-un comunicat al PSRM.

Astfel, Partidul Socialiştilor consideră că, începând cu ziua de 16 ianuarie, în Moldova a fost instaurat regimul de dictatură oligarhică, iar „dacă, la următoarea şedinţă a Parlamentului, majoritatea va vota pentru învestirea Guvernului de marionete, această dictatură va fi legalizată în mod oficial”.

„Partidul Socialiştilor cheamă toţi cetăţenii Moldovei din oraşele şi localităţile ţării – de la Ungheni până la Ştefan Vodă, de la Briceni până la Vulcăneşti – pe cei care au păstrat noţiunile de onoare şi demnitate, pe cei cărora le este scumpă propria ţară, istoria, cultura şi limba acestei ţări, care-şi cinstesc strămoşii, să vină, în ziua votării în Parlament, la Chişinău pentru un miting civil, fără simbolica de partid, pentru a nu permite oligarhilor şi unioniştilor să legalizeze puterea marionetelor în ţară. Să luptăm împreună, prin toate mijloacele legale, atât în Parlament, cât şi în faţa sediului organului legislativ al ţării”, se mai arată în comunicat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile