Logo Realitatea.md

PSRM propune ca banii alocați de la bugetul de stat, partidelor politice, să poată fi redirecționați pentru lupta cu COVID 19 (VIDEO)

25 Martie 2020, 12:16 // Politica

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) solicită Comisiei pentru Situații Excepționale să le permită formațiunilor parlamentare să doneze banii primiți de la bugetul de stat în scopul luptei cu pandemia provocată de coronavirus. Anunțul a fost făcut astăzi de către socialista Zinaida Greceanîi.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, legea cu privire la formațiunile politice prevede expres în ce scop pot fi folosite mijloacele bănești primite de la buget și că în prezent acești bani nu pot fi donați sau redircționați spre alte activități sau necesități. 

„PSRM își exprimă susținerea în acțiunile Comisiei pentru Situații Excepționale și este gata să acorde sprijinul necesar. Acum apare necesitatea urgentă de a procura utilaje și medicamente. Pentru asta sunt necesare resurse. Aportul partidelor politice poate fi realizat prin donarea alocațiilor primite de la bugetul de stat. Dar legea interzice utilizarea acestor bani pentru alte destinații decât cele prevăzute expres. În caz contrar, partidul este obligat să întoarcă banii la buget. De aceea, PSRM solicită Comisiei să examineze posibilitatea unei derogări de la lege. Acest lucru ar permite utilizarea alocațiilor de la stat în alte scopuri”, a spus Greceanîi.

Totodată, socialista a venit cu un mesaj către toate formațiunile parlamentare să susțină această inițiativă și să realoce banii oferiți de la bugetul de stat, pentru necesitățile în lupta cu COVID 19.

Precizăm că, o propunere similară privind redirecționarea bugetului partidelor politice, care sunt finanțate de la bugetul de stat a fost făcută astăzi și de Grupul parlamentar Pro Moldova. Aceștia, au înregistrat un proiect de lege în acest sens la Parlament, unde au indicat mai multe măsuri de combatere a crizei provăcată de COVID 19.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile