Logo Realitatea.md

PSRM, răspuns pentru ACUM: Nu vedem sensul creării grupelor de lucru și continuarea discuțiilor sterile care au mai avut loc în trecut

16 Aprilie 2019, 14:22 // Politica

"Decizia Consiliului Republican al PSRM din 12 aprilie 2019 specifică clar condițiile în baza cărora noi, socialiștii, suntem gata să formăm majoritate parlamentară, să facem coaliție, să votăm guvernul și programul de guvernare. Atât timp cât reprezentanții conducerii blocului ACUM nu sunt disponibili să discute condițiile inițiale de la care pot porni negocieri privind crearea coaliției de guvernare și guvernului de coaliție, nu vedem sensul crearii grupelor de lucru și continuarea discuțiilor sterile care au mai avut loc în trecut", a scris Vlad Batrâncea pe Facebook.

Regretăm faptul ca reprezentanții partidelor din Blocul ACUM, continua să dea dovadă de egoism politic (insistă pe această formulă inexistentă în lume, când o formațiune politică obținând a treia poziție după numărul de mandate în parlament solicită să fie votat speakerul și prim-ministrul îmrepună cu întreg guvernul din partea acestei farcțiuni, la fel ca și agendei pe care o propun doar blocul ACUM, fără a ține cont de propunerile PSRM și votanților săi), dar și de iresponsabilitate după părerea noastră, încercând să evite creaea unei coaliții funcționale de guvernare cu Partidul Socialiștilor, ceea ce ar permite demolarea actualei guvernări și ar exclude riscul declanșării unor eventuale alegeri parlamentare anticipate.

Menționăm că mai sunt aproximativ 2 luni de zile până la începerea procedurii de dizolvare a Parlamentului, astfel, le recomandăm și cerem deputaților din partea blocului ACUM să dea dovadă de responsabilitate față de țară și cetățenii Republicii Moldova și să începem procedura de crearea a majorității parlamentare, coaliției stabile de guvernare, unui guvern deplin funcțional și progam guvernamental agreat și aprobat de ambele părți.

Realitatea.md amintește că Blocul politic ACUM cere de la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) semnarea unui angajament public, precum că nu vor face coaliție cu Partidul Democrat din Moldova (PDM). Aceasta este una dintre condițiile pe care le cere ACUM în urma ședinței consiliului politic al celor două formațiuni - PAS și PPDA.

Potrivit președintei PAS, Maia Sandu, nu este vorba despre crearea unei coaliții între ACUM și PSRM, ci doar despre înțelegerea de a fi votate legi în Parlament.

"Considerăm oportună crearea unui unui grup de lucru format din deputații ACUM și PSRM pentru a lucra asupra unui pachet de legi", a adăugat Andrei Năstase, președintele PPDA.

Astfel, până în 25 aprilie, grupul în cauză trebuie să vină cu o concluzie în urma discuțiilor.

Vezi și:

(VIDEO) Blocul politic ACUM va conlucra cu PSRM! Care sunt condițiile înaintate de PAS și PPDA


Citeste tot despre: PAS, PPDA, PSRM, PSRM și ACUM
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5541 0.2228%
USD USD 17.2383 0.0546%
RUB RUB 0.2261 -0.7898%
RON RON 4.2182 0.2329%
UAH UAH 0.6047 -0.1651%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile