Logo Realitatea.md

PSRM schimbă macazul! Deja este gata să negocieze și cu Partidul Șor. Invită la discuții și celelalte partide parlamentare (VIDEO)

04 Decembrie 2020, 14:07 // Politica

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) cheamă liderii celorlalte fracțiuni la discuții, pentru a identifica și a stabili o foaie de parcurs juridică pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de către deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul unui briefing de presă.

„Parlamentul nu mai este în deplină măsură funcțional. Anticipatele sunt o soluție pentru a restabili Parlamentul. Întrebarea este de ordin juridic: cum putem să organizăm anticipatele? Astfel, invităm la discuții neformale, liderii sau reprezentanții fracțiunilor PAS, Platforma DA, PDM și Partidul „Șor”, pentru a discuta o foaie de parcurs pur juridică pentru a declanșa alegerile parlamentare anticipate”,a spus Vlad Batrîncea.

Totodată, Batrîncea spune că PSRM nu a făcut cu nimeni, până la momentul de față coaliție în Parlament, deși faptele și acțiunile de astăzi și ieri arată contrariul. Ieri, PSRM, Partidul Șor și „Pentru Moldova” au votat la pachet toate proiectele de lege propuse, au schimbat componența Biroului permanent al Parlamentului, iar astăzi, acest nou Birou deja a modificat și componența comisiilor parlamentare permanent, înlocuind deputații democrați cu cei ai Partidului Șor.

Mai nou, au mai creat încă o funcție de vicepreședinte al Legislativului, pentru deputatul transfug, Vladimir Vitiuc.

Precizăm că, anterior, atât PSRM, cât și Igor Dodon, declarau că nu vor discuta și nici nu vor face coaliție cu Partidul Șor, care „se face vinovat de „furtul miliardului”.

Citeste tot despre: discuții, Parlament, Partidul Șor, PSRM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile