Logo Realitatea.md

PSRM și Șor au votat ca SIS să treacă în subordinea Parlamentului, pe fundalul protestelor opoziției în Parlament

03 Decembrie 2020, 15:48 // Politica

Proiectul de lege privind trecerea Serviciul de Informații și Securitate (SIS) din subordinea Președinției în subordinea Parlamentului a fost aprobat astăzi în ambele lecturi de către deputații PSRM, ai Partidului Șor și cei ai Platformei „Pentru Moldova”, pe fundalul protestului opoziției în sala plenului.

Foto: jurnal.md

Cu încălcarea Regulamentului Parlamentului și a Constituției, deputații din coaliția nedeclarativă, dar tot mai vizibilă PSRM-Șor-Pentru Moldova, au aprobat ca SIS-ul să treacă în subordinea Parlamentului.

Deși, deputații opoziției protestează în plenul Legislativului, prin blocarea tribunii centrale și a prezidiului, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a luat locul în mijlocul sectorului 1, unde în mare parte sunt amplasați deputații socialiști și a continuat ședința, cu aprobarea proiectelor, fără a fi prezentate și dezbătute.

Autorii proiectelor și președinții comisiilor doar rostesc avizul pozitiv, iar Batrîncea le supune votului pe bandă rulantă.

CITEȘTE ȘI:

Zvonurile s-au adeverit! Un grup de deputați PSRM au înregistrat un proiect de lege ca SIS-ul să fie retras din subordinea Președinției (DOC)

Maia Sandu cheamă cetățenii la protest, după ce PSRM a propus trecerea SIS-ului în subordinea Parlamentului (VIDEO)

SIS ar urma azi să se facă cu șefi adjuncți. S-au scurs niște nume! Acestea ar fi fost agreate cu Dodon, Plahotniuc și Șor

Citeste tot despre: Parlament, PSRM, sis, ȘOR
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile