Logo Realitatea.md

PSRM va prezenta duminică lista tuturor celor 103 candidați la funcția de deputat. Igor Dodon anunță surprize

23 Septembrie 2014, 17:15 // Politica

Lista celor 103 candidați pentru funcția de deputat din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova va fi prezentată duminică în cadrul congresului formațiunii. Potrivit liderului socialist, Igor Dodon, lista va include și numele unor personalități marcante care, la moment, nu sunt membri ai PSRM. Unul dintre aceștia ar putea fi fostul ambasador al Moldovei în Rusia și membru al Comitetului Central al PCRM, Andrei Neguță.

După cum a menționat Igor Dodon pentru Realitatea.md, la Congres vor fi prezenți toți cei 103 posibili candidați ai PSRM pentru funcția de deputat. Lista finală însă, va fi întocmită la Consiliul Republican al formațiunii care va avea loc pe 2 octombrie.

Dodon a refuzat să ofere nume. La fel, acesta a refuzat să răspundă la întrebarea dacă el, Ion Ceban și Zinaida Greceanîi - vor fi primii trei pe lista socialiștilor. Întrebat despre prezența în listă a fostului diplomat Andrei Neguță, Igor Dodon nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informația, menționând că toate acestea vor putea fi văzute la Congresul PSRM din 28 septembrie.

La fel, potrivit liderului socialist, la Congres vor fi prezente și unele formațiuni politice de stânga care își vor anunța susținerea în perioada campaniei electorale a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Nu în ultimul rând, la congres sunt aşteptaţi reprezentanţi ai partidelor de stânga din Federaţia Rusă, Israel, Serbia, Austria şi alte țări. Delegaţia Federaţiei Ruse va fi condusă de liderul Partidului „Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov, deputat în Duma de Stat.

Bloggerul Corneliu Gandrabur a scris astăzi că Andrei Neguță a depus cerere de plecare din PCRM, cel mai probabil, supărat pe politica partidului și de îndepărtarea de Rusia, și ar fi participat la Ședinta Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor. „Nu exclud că ar putea fi inclus și pe lista pentru alegerile parlamentare, unde ar putea ocupa un loc de frunte, alături de Dodon, Ceban, Greceanîi”, a mai scris Gangrabur pe blogul său.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile