Logo Realitatea.md

PUN a depus un DENUNȚ PENAL pe numele lui Șor! Șalaru: „Nu e posibil ca instituțiile statului să-i permită să-și facă de cap!” (VIDEO)

25 Iulie 2018, 13:04 // Politica

Un denunț penal pe numele primarului de Orhei, Ilan Șor, a fost depus astăzi la Procuratura Generală liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru. Acesta a solicitat să se verifice dacă în spatele donațiilor partidului „Șor” se află „un grup criminal organizat”. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă. 

Colaj: Realitatea.md

„Asistăm în aceste zile, cu largul acord al puterii, la o serie de atacuri obraznice din partea lui Ilan Șor la adresa opoziției. Cu un tupeu întâlnit doar la bandiții anilor 90, Ilan Șor, unul dintre artizanii furtului miliardului și om al Moscovei, amenință ziariști, oameni politici, folosește banii murdari pentru a-și construi imaginea unui politician responsabil. Nu este posibil ca instituțiile statului să-i permită unui infractor de talie internațională, implicat în unul dintre cele mai mari furturi din istoria Europei, să-și facă de cap”, a menționat liderul PUN.

Potrivit lui,  Șor a recunoscut că a folosit bani din afara țării, iar Codul Penal prevede confiscarea sumelor provenite ilegal și vărsarea acestora în bugetul de stat. Prin urmare, Șalaru spune că cei vinovați trebuie trași la răspundere: „Legislația din Republica Moldova prevede pentru falsificarea rapoartelor fiscale ale partidelor amenzi de la 27.500 până la 67 500 de lei, dar și închisoare de până la șase ani”. 

„Instanțele de judecată au aprobat o decizie definitivă prin care se demonstrează că Partidul „Șor” a primit bani din exteriorul Republicii Moldova, de la un cetățean din Federația Rusă, o sumă de 200 de mii de lei, pentru campania electorală la alegerile locale noi din Chișinău. Atunci Regina Apostolova a fost exclusă din cursa electorală. Instanțele au confirmat că au fost folosiți bani din alte surse”, a declarat Șalaru. 

Realitatea.md amintește că la sfârșitul săptămânii trecute, mii de oameni au fost mobilizați de Ilan Șor care au pichetat sediile PAS și PPDA din Capitală.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile