Logo Realitatea.md

PUN îl sprijină pe Andrei Năstase la funcția de primar al Capitalei, în turul II. Anatol Șalaru face apel către partidele politice (VIDEO)

21 Mai 2018, 10:51 // Stiri

Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Șalaru, a mulţumit cetățenilor pentru votul de încredere acordat pentru Constantin Codreanu. În cadrul unei conferințe de presă, liderul PUN a făcut un apel către membrii și simpatizanții partidelor de dreapta să voteze pentru Andrei Năstase în turul doi al alegerilor locale din Chișinău. Asta pentru ca ”Primăria Chișinău să nu cadă în mâinile socialiștilor”. 

”A fost primul examen pe care PUN l-a trecut. Au fost niște alegeri pentru care nu eram pregătiți, dar cred că ne-am descurcat onorabil. A fost o campanie dificilă cu multe atacuri. După cum s-a observat, nu am atacat pe nimeni și vom ataca acest lucru pe viitor. În acest moment, prioritatea reprezintă evitarea căderii Primăriei Chișinău în mâinile socialiștilor. Din acest motiv, PUN îl va sprijini necondiționat pe Andrei Năstase la funcția de primar al Capitalei. Facem appel la toți membrii și simpatizanții PUN, la toți unioniștii, să participe la turul doi al alegerilor și să-l voteze pe Andrei Năstase. Fac appel la alegătorii PL, Mihai Ghimpu, Valeriu Munteanu și alți actori politici să renunțe la tot ce ne-a despărțit până acum și să-și mobilizeze electoratul pentru a-l sprijini pe Andrei Năstase. Dacă Andrei Năstase va avea nevoie, vom participa cu echipa la această campanie. Primăria Chișinău nu trebuie să ajungă pe mâinile PSRM”, a declarat Anatol Șalaru. 

Realitatea.md amintește în municipiul Chișinău urmează să se organizeze turul doi de alegeri în două săptămâni, după ce Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor, a luat 40,97% din voturi, iar Andrei Năstase, candidatul Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr – 32,12%. Silvia Radu s-a poziționat pe locul trei cu 17,65% din voturi.

VEZI ȘI:

Primarul interimar de Chișinău, despre prezența scăzută la vot: „Oamenii nu văd un concurs de proiecte, ci mesaje politice” (VIDEO)

LIVE/TEXT ALEGERI LOCALE 2018: Toate secţiile de votare s-au deschis fără incidente. Rata de participare la vot la ora 07.45 (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.3029%
USD USD 17.3920 -0.6058%
RUB RUB 0.2515 -1.3339%
RON RON 4.0272 -0.1908%
UAH UAH 0.6518 -0.1991%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile